"Film beni hüsrana uğrattı"

Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe, Ata'yı anlatan "Mustafa" adlı filmi beğenmediğini belirterek "Filmde anlatılanları doğru bulmuyorum. Film beni çok üzdü, hüsrana uğradım. Atatürk'e yakışmayan ve gerçeği yansıtmayan bir film" dedi.

Yayınlanma: 01.11.2008 - 10:17
Abone Ol google-news

Cumhuriyetin ilanının 85. yıldönümü kutlamaları kapsamında, önceki akşam Dolmabahçe Sarayında bir resepsiyon veren Adatepenin verdiği resepsiyona, sinema sanatçısı Ediz Hun, sanatçı Ajda Pekkan, İlham Gencer ve Bora Gencerin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Resepsiyon, Cumhuriyet Türküsünün hep bir ağızdan söylenmesiyle başladı. Gecenin açılışında konuşan Ülkü Adatepe, Cumhuriyeti Atatürke borçluyuz. Atatürk olmasaydı bugün burada olamazdık. Dolmabahçe Sarayı benim için çok önemli bir mekân. Burası Atamın, babamın vefat ettiği yer dedi. Sanatçı Ayten Alpmanın, Memleketimşarkısını söylemesiyle süren kutlamada, daha sonra Cumhuriyet Defilesiyapıldı. Cumhuriyetin 85. yılı için Çoban Stilist Mustafa Şahin tarafından hazırlanan gelinliği, Neslihan Yavuzcan sundu. Gelinlik Ülkü Derneğine hediye edildi. Üzerinde Atatürkün resminin olduğu pastanın kesilmesinden sonra resepsiyona katkı verenlere plaketleri Adatepe tarafından verildi. Adatepe, kanamayı durduran Türk buluşu olan Ankaferd Bloodstopper adı verilen tamamen bitkisel bir ara ürünü geliştiren Hüseyin Cahit Fırata da Atatürkün portresi olan bir plaket sundu.

Adatepe, Atatürkü anlatan Mustafaadlı filme yönelik sorumuzu, Filme büyük bir heyecanla gittim. Ama film çıkışında kendimi çok kötü hissettim. Mustafa Kemal Atatürk filmde çok yalnız gösterilmiş bu beni çok üzdü. Çünkü Atatürk yalnız değildi. Onun silah arkadaşları, kızları, dostları vardı. Filmde yer alan, Atatürk günde 3 paket sigara içer, 1 şişe rakıyı devirir, çok yalnızlık hissederdigibi değerlendirme ve yorumlar beni çok üzdü. Hüsrana uğradım. Atatürke yakışmayan ve gerçeği yansıtmayan bir film diye yanıtladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler