Yunanlar Bush'la Erdoğan'ı sevmiyor

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı tarafından, Yunanların siyasi eğilimlerinin belirlenmesi için Kapa Research şirketine yaptırılan araştırmadan ilginç sonuçlar çıktı. Dünya genelinde yaşayan tüm Yunanların katıldığı ve 2006-2008 yılları için geçerli ankette, en sempatik ve en sevimsiz ülkeler ile liderler de seçildi.

Yayınlanma: 01.11.2008 - 10:25
Abone Ol google-news

Yunanistanda yayımlanan Elefteros Tüpos gazetesinde yer alan haberde, dünyadaki milyonlarca Yunanın en itici bulduğu iki liderin ABD Başkanı George Bush ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğu belirtildi. Haberde, araştırmanın kesin sonuçlarının 28-29 Kasım tarihlerinde Yunan dışişleri yetkilileri tarafından açıklanacağı ifade edildi.

Araştırmaya göre, dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşayıp, önemli bölümü bulundukları ülkelerin vatandaşı olan Yunanlılar, en sempatik lider olarak Fener Rum Patriği Bartholomeosu seçtiler. Fener patriğinin yanında Yunanistanın şu anki Cumhurbaşkanı Karolas Papulyas ile eski Cumhurbaşkanı Kostis Stefanopoulos sempatik liderler arasında yer aldı.

 

Güvenilmez ülkeler

Yunanistan dışişlerinin anketine göre, dünyadaki Yunanlar ABD yerine kesinlikle ABye güvenmeyi tercih ediyorlar. En güvenilir ülkeler olarak Fransa ve Almanyayı gösteren Yunanların güvenmedikleri ülkeler sıralamasında İngiltere, İsrail ve ABD ilk sıralarda yer alıyor.

Araştırmada, dünya Yunanlarının yüzde 51i kiliseye olan bağlılıklarını dile getirirken, bu oran Yunanistan içinde yüzde 54 olarak saptandı. Dünyadaki Yunanların 10’da 9unun, çift pasaportlu olarak, ülkelerinin vatandaşlıklarını korurken, kendi öz değerlerinden taviz vermedikleri de ortaya çıktı. Araştırma sonuçlarında ABDnin son 10 yıl içinde izlediği dünya politikaları ile Yunanların Türkiyeye olan tarihsel güvensizliklerinin etkili olduğu sanılıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler