AKP'li Başkan uyuşturucudan tutuklandı

Ordu'nun Akkuş İlçesi'ne bağlı Seferli Beldesi Belediye Başkanı AKP'li Kaya Filiz, uyuşturucu madde imalatı ve kenevir ekimi suçlamasıyla tutuklandı.

Yayınlanma: 01.11.2008 - 10:37
Abone Ol google-news

Ordu’nun Akkuş ilçesine bağlı Seferli beldesinin AKP’li Belediye Başkanı Kaya Filiz, uyuşturucu ticaretine karıştığı iddiasıyla tutuklanarak cezaevine konuldu.Yozgat’ın Çekerek ilçesi AKP İlçe Başkanı Cemalettin Bozdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün “yemek ve hizmet alımı ihalelerine sahte belge düzenleyerek fesat karıştırdığı” iddiasıyla tutuklandı.

2004 yılı yerel seçimlerinde Akkuş’un Seferli beldesinde DSP’den Belediye Başkanı seçilen, bir süre sonra da partisinden istifa ederek AKP’ye geçen Kaya Filiz (41) İstanbul’da geçen hafta polisin yaptığı bir uyuşturucu operasyonuna bağlı olarak gözaltına alındı. İki gündür jandarmada sorgulanan AKP’li  Filiz, dün Akkuş Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edildi. Mahkeme, Kaya Filiz’i “uyuşturucu madde imalatı ve yasa dışı kenevir ekimi” yaptığı iddiasıyla tutuklayarak Ünye Cezaevi’ne gönderdi. İlçede uyuşturucu yapımında kullanılan hint keneviri ekimi ile ilgili jandarmada tarafından 3 kişinin daha gözaltına alındığı ve sorgularının devam ettiği öğrenildi.

AKP Akkuş İlçe Başkanı İzzet Kaşıkçıoğlu’nun kullandığı otomobil geçen hafta sonu Ordu’dan dönerken Fatsa’da bir yayaya çarparak ölümüne neden olmuş, kazanın ardından Kaşıkçıoğlu ile Kaya Filiz olay yerinden kaçmışlardı. Kaşıkçıoğlu’nun kullandığı otomobilin de Akkuş’ta TOKİ konutlarını yapan müteahhit Hasan Polat’a ait olduğu tespit edilmişti. AKP İlçe Başkanı İzzek Kaşıkçıoğlu da tutuklanmıştı.

Yozgat’ın Çekerek ilçesinde de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen Yatılı İlköğretim Bölge Okulu yemek ve hizmet alımı ihalesini alan AKP Çekerek İlçe Başkanı Cemalettin Bozdemir ve ilçede yemek fabrikası bulunan Ramazan Yarar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Her iki ihale için hazırlanan dosyalarda bulunan belgelerin sahte olduğu iddiasıyla yapılan şikayeti değerlendiren savcılığın yakalama talimatı üzerine Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü’nce görevlendirilen özel bir ekip, Bozdemir ve Yarar’ı gözaltına aldı. Sorgulamaları tamamlanan Bozdemir ve Yarar, nöbetçi mahkemece tutuklanarak Yozgat E Tipi Cezaevi’ne konuldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler