'Sabit ücret, haksız ve hukuksuz'

Tüketici Hakları Merkezi (TÜ-MER) Genel Sekreteri Gülten Altıntaş, sabit ücretin tamamen kaldırılması için aynı kredi kartı aidatlarında olduğu gibi yasal düzenleme yapılması gerektiğini belirtti.

Yayınlanma: 01.11.2008 - 13:28
Abone Ol google-news

Tüketici Hakları Merkezi (TÜ-MER) Genel Sekreteri Gülten Altıntaş, yaptığı yazılı açıklamada, kredi kartı aidatlarının kaldırılması önerisinin, "Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun Tasarı Taslağı" ile gündeme alındığını ve geçtiğimiz günlerde Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan tarafından "kredi kartları aidatı bir kereye mahsus ve sözleşme aşamasında alınacaktır" açıklaması ile "kesinlik" kazandığını kaydetti.

Uzun süredir Türkiye'de tüketicilerin itirazına konu olan kredi kartı aidatları ile sabit telefonlardan alınan sabit ücret meselesinin bugünlerde tekrar tüketicinin gündemine geldiğini ifade eden Altıntaş, şunları kaydetti:
"Aynı kart aidatlarında olduğu gibi, Türkiye tüketicisi sabit ücret uygulamasını haksız ve hukuksuz olarak görmektedir. Bu nedenle yüz binlerce tüketici bu bedelin kaldırılması için hakem heyetleri ve tüketici mahkemelerine müracaat etmiştir. Sadece bu yönü ile fahiş olarak tüketiciden talep edilen ve halen ne karşılığında alındığı belli olmayan sabit ücretlerin kaldırılması gerekmektedir.
Sabit ücretin tamamen kaldırılması için aynı kredi kartı aidatlarında olduğu gibi yasal düzenleme yapılması gerekmektedir. Soruna köklü bir çözüm getirmek amacıyla önümüzdeki günlerde TBMM gündemine gelecek olan Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun'da yapılacak değişikliklere 'her türlü abonelik sözleşmelerinde sabit ücret ve benzeri isimler altında tüketiciden herhangi bir ücret talep edilemez' maddesinin eklenmesi gerekmektedir. Söz konusu kanun maddesinin eklenmesi ile sadece sabit telefonlarda değil GSM, su, elektrik, doğal gaz ve benzeri tüm abonelik işlemlerinde de bu bedelin alınmasının önüne geçilmiş olacaktır."

Altıntaş, söz konusu maddenin yasallaşması ile birlikte tüketicilerin itirazlarına neden olan kart aidatı ve sabit ücret konularının çözüme kavuşmuş olacağını belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler