'20 kuruş'luk eylem

BES temsilcileri, memurların saat başı fazla çalışma ücretlerine yapılan zam oranını protesto için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'e 20'şer yeni kuruş postaladı.

Yayınlanma: 01.11.2008 - 14:25
Abone Ol google-news

Bağımsız Eğitimciler Sendikası (BES) temsilcileri, memurların saat başı fazla çalışma ücretlerine yapılan zam oranını protesto için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'e 20'şer yeni kuruş postaladı.
BES Genel Başkanı Gürkan Avcı yaptığı açıklamada, ''20 YKr'lik zammı protesto etmek'' ve ''bu artışı kendilerine iade etmek'' için toplandıklarını ifade etti.

Artışın ''aklı selimden uzak'' bir rakam olduğunu kaydeden Avcı, hükümet üyelerine ''Lütfen 20 YKr'lik artışı (zam yaptık) şeklinde telaffuz etmeyin. Bu sadaka bile değildir. Bu çocuklara verilen sakız parasıdır. Bu zam, memurları hiçe saymak demektir'' diye seslendi.

Avcı, ''Milyonlarca işsiz ve milyonlarca yardıma, ekmeğe muhtaç insan varken 20 YKr'lik artışı beğenmiyorsunuz'' denilebileceğini ifade ederek, ''Türk insanının yüzde 95'i imkansızlıklar içinde, yüzde 5'i ise İsviçre standartlarında yaşıyor. Biz, bu ülkenin nimetlerinden hakça pay almak istiyoruz'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler