WEF, sona erdi

Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF) ilk "Avrupa ve Orta Asya" toplantısı sona erdi. 3 gün süren toplantı, "ortak bir gelecek tanımlamadaki zorluklarla yüzleşmek" temasıyla gerçekleştirildi. Toplantının ilk gününe katılımın yoğun olduğu gözlenirken, sonraki günlerde katılımcı sayısının düştüğü gözlendi.

Yayınlanma: 01.11.2008 - 14:56
Abone Ol google-news

İstanbul'da düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF) ilk "Avrupa ve Orta Asya" Toplantısı sona erdi.

Dünya çapında etkileri görülmeye başlayan küresel finansal krizin başlangıcından bu yana yapılan ilk bölgesel WEF toplantısı olma özelliği taşıyan ve 3 gün süren toplantı, "ortak bir gelecek tanımlamadaki zorluklarla yüzleşmek" temasıyla gerçekleştirildi.

Toplantı programı, "krizden doğan iş olanakları", "jeopolitik hareketler ve siyasi işbirliğinde güveni yeniden inşa etme", "enerji ve kaynak güvenliği", "Orta Asya: işbirliği çerçevesini ve dünyadaki yerini yeniden tanımlamak", "Türkiye ve ülkenin bölgedeki liderlik rolü: Avrupa, Asya ve Orta Doğu arasında köprü olması" konularına odaklandı.

500'den fazla katılımcının izlediği toplantıda, kamu sektöründen 72 katılımcı, 20'nin üzerinde farklı bölgeden bakan ve hükümet temsilcisi yer aldı. Toplantının ilk gününe katılımın yoğun olduğu gözlenirken, sonraki günlerde katılımcı sayısının düştüğü gözlendi.

Toplantının gerçekleştirildiği Swissotel ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındığı görüldü.

Oturumların yapıldığı bölüme, yalnızca akredite olan basın mensupları ile katılımcılar, fotoğraflarının da üzerinde bulunduğu toplantı kimlik kartlarının barkodlarını okutarak girebildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, toplantının resmi açılışında konuştu ve aynı akşam katılımcı devlet ve hükümet başkanları onuruna akşam yemeği verdi.

Katılımcılar, ikinci günün akşamı da TBMM Başkanı Köksal Toptan verdiği resepsiyonda bir araya geldi.

30 oturumdan 20'si basına açık yapılırken, oturumlara, Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Devlet Bakanları Mehmet Şimşek, Mehmet Aydın, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker de katıldı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler