Erdoğan'dan 'silah bırakın' çağrısı

Başbakan Erdoğan, 5 Yol Meydanı’nda düzenlenen toplu açılış ve TOKİ konutlarının anahtar teslim törenine katıldı. Doğu ve Güneydoğu gezilerini protesto çağrısı yapan DTP’ye yönelik sert mesajlar veren Erdoğan, ''Kürt kökenli vatandaşlarımın temsilcisi olduğunu söyleyen bir parti var. Ne hizmet götürmüş benim kardeşlerime, ne yapmış? Yaptıkları bir şey var mı terörden başka?'' dedi.

Yayınlanma: 01.11.2008 - 18:04
Abone Ol google-news

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Van Merkez İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada, ''Yalan üzerine, iftira üzerine, kan üzerine kurdukları düzen altlarından kayıyor. Son günlerdeki telaşları işte bu yüzden. 6-7 yaşındaki çocukları sokağa döküp arkalarına saklanacak kadar telaş içindeler, panik içindeler. Ayıptır, yazıktır'' dedi.

Dayanışmanın önemini vurgulayarak, ''Ayrımcılık bizde yok. Terör örgütü ayrımcılıktan beslenmeye çalışıyor. Bunun karşısında da dikkatli olacağız ve onlara da bu fırsatı vermeyeceğiz'' diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

''Düşünebiliyor musunuz 'yolu olmayan, suyu olmayan köy bırakmayacağız' dedik. Şu anda Van'ın da tamamına yakını büyük ölçüde bitiyor, bitecek. Şimdi bunu yapan bir AKP iktidarı suçlu mu oldu? Yanlış mı oldu? Ama beyefendiler rahatsız oldu. Yalan üzerine, iftira üzerine, kan üzerine kurdukları düzen altlarından kayıyor. Son günlerdeki telaşları işte bu yüzden. 6-7 yaşındaki çocukları sokağa döküp arkalarına saklanacak kadar telaş içindeler, panik içindeler. Ayıptır, yazıktır. Bu çocukları adeta kendi oyunlarına kendi o sinsi planlarına alet etmek istiyorlar.


''Polemiğe girmeyeceğim"

Erdoğan, konuşmasında muhalefet partileriyle ilgili olarak, ''Ana muhalefetine de yavru muhalefetine ne derlerse desinler cevap vermeyeceğim, seçime kadar cevabım yok. Onlarla polemiğe girmeyeceğim. Seçim meydanlarında da gerekirse cevap vereceğim'' dedi.

Erdoğan, ''Kürt kökenli vatandaşlarımın temsilcisi olduğunu söyleyen bir parti var. Ne hizmet götürmüş benim kardeşlerime, ne yapmış? Yaptıkları bir şey var mı terörden başka?'' dedi.

Başbakan Erdoğan, "Bakın son zamanlarda şu konuşuluyor; 'Efendim, işte İmralı'da işkence var' deniliyor. İşkence lafları tamamen yalandır, uydurmadır. Sadece yaklaşan seçimler için bunu bir argüman olarak kullanıyorlar. Olay budur. Yaptıklarıeyleme bir bahaneleri, gerekçeleri olmalıdır ki, işte bu onun gerekçesidir. Bir ara biliyorsunuz, dediler ki, 'Böyle böyle ilaç, şu, bu'... Bu konularla ilgili uluslararası doktorlar getirildi, gerekli incelemeler yapıldı. Böyle bir şeyin olmadığı tetkiklerden sonra anlaşıldı" dedi.

 

''Demokrasi silahla gelmez"

DTP’den, terör örgütünün silahı bırakması için çağrı yapmasını isteyen Erdoğan, şöyle konuştu: “Eğer barışı istiyorsan gel, buna kucak aç. Eğer barışa destek vermek istiyorsan gel ‘silahları bırakın’ de. Biz silahla dolaşanlara karşıyız, onlara muhalifiz. Biz bir insanı öldürmenin tüm insanları öldürmek olduğuna inananlardanız. Biz bir insana hayat vermenin, tüm insanlara hayat vermek olduğuna inananlardanız. Farkımız bu. Böyle bir taraftan insan hakları diyeceksin, özgürlükler diyeceksin... Nerede o zaman demokrasi, nerede özgürlük? Silahların dayatılmasıyla insanların iradesine ket koyanlar, demokrasiyi konuşamazlar. Demokrasiyi konuşmak milli iradeye, insanın iradesine saygı duymaktır. İnsanı tehditle irade yönlendirilmez. Onun için demokrasinin gereği neyse hodri meydan diyoruz. Gelsinler bunu yapalım. Silahla değil, hodri meydan. Bırakalım, insana saygı duyalım. Silahı bırakmak suretiyle demokrasinin tadına varılır. Silah elde demokrasinin o güzelliğine varamazsınız.''

Kongreye, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de katıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler