İstanbul hem kitaba hem sanata doyacak

İstanbul Kitap Fuarı dün açıldı. TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ. ve Türkiye Yayıncılar Birliği tarafından Büyükçekmece'deki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "27. İstanbul Kitap Fuarı" 9 Kasım'a kadar açık kalacak.

Yayınlanma: 01.11.2008 - 20:01
Abone Ol google-news

Bu sene "1968: 40 Yıl Önce, 40 Yıl Sonra" temasıyla düzenlenen İstanbul Kitap Fuarı'na yaklaşık 550 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu katılacak; panel, söyleşi, konser, şiir dinletileri ve çocuk etkinlikleri gibi 282 kültür etkinliğinde ve imza günlerinde 750 yazar okurlarıyla buluşacak.

Ayrıca İstanbul Kitap Fuarı ile eşzamanlı olarak "18. İstanbul Sanat Fuarı" da dün açıldı. Her iki fuarın da açılışına katılmak üzere Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul Valisi Muammer Güler, 27. İstanbul Kitap Fuarı onur yazarı Füruzan, TÜYAP Kitap Fuarları Danışma Kurulu Başkanı Çetin Tüzüner ve 18. İstanbul Sanat Fuarı onur sanatçısı Mehmet Aksoy TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'ne geldiler. Deniz Kavukçuoğlu'nun konuşması ile başlayan açılış töreninde Çetin Tüzüner, Doğan Hızlan, Mehmet Aksoy, Füruzan ve son olarak da Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay söz aldılar.

Günay yaptığı konuşmada, böyle bir fuarın uluslararası düzeye taşınması gerektiğinin altını çizdi ve "Bunun için kime ne görev düşüyorsa yerine getirmeli" dedi. Kitap ve sanat fuarının aynı zamanda yapılması konusunda "Kitap ve sanat birbirine yakışıyor" diyen Günay; kitap fuarının bu seneki teması ile ilgili olarak da "Ben de 68 kuşağının mütevazı üyelerinden biriyim. Cumhuriyeti demokrasi, özgürlük ve çoğulculuk olmadan düşünmek mümkün değil" dedi. Ertuğrul Günay yaptığı konuşmada, kısa süre önce kaybettiğimiz Fazıl Hüsnü Dağlarca'yı, İlhan Berk'i ve Metin And'ı da andı. Konuşmasında korsan problemine de değinen bakan, "Korsan konusunda iyileştirmeler yapıldı ama toplu olarak da daha bilinçli olmalıyız. Bu konuda yapılması gereken daha birçok şey olduğunu da biliyorum fakat burada sadece bizlere değil herkese görev düşüyor" dedi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler