Obama farkı koruyor

ABD'de salı günü yapılacak başkanlık seçimi öncesi Demokrat Parti adayı Barack Obama, rakibi Cumhuriyetçi Parti adayı John McCain ile arasındaki farkı koruyor. Obama'nın, ''muhtemelen sandığa gideceklerin'' oylarının yüzde 50'sini alması bekleniyor.

Yayınlanma: 02.11.2008 - 07:24
Abone Ol google-news

Reuters/C-SPAN/Zogby ortak kamuoyu yoklamasına göre Barack Obama, rakibinden yüzde 6 önde. Obama, ''muhtemelen sandığa gideceklerin'' oylarının yüzde 50'sini alırken, John McCain yüzde 44'de kaldı. Aynı grup tarafından dün yapılan kamuoyu yoklamasında ise fark yüzde 5 idi.

McCain, beyaz seçmenler arasında önemli bir üstünlüğe sahip. Bu kesimin yüzde 54'ü McCain derken, yüzde 40'luk bir kesimi ise Obama'yı tercih ediyor. Siyah seçmenler arasında ise Obama tam destek sağlamış durumda. Bu kesimin yüzde 93'ü Obama'ya oy vereceğini belirtiyor. Latin Amerika kökenli seçmenlerin (İspanikler) de yüzde 65'i Obama'yı destekliyor.
Bu kamuoyu yoklamasına göre bağımsız aday Ralph Nader'in desteği yüzde 2, ''özgürlükçü'' aday Bob Barr'ın desteği ise yüzde 1. Yaklaşık yüzde 2'lik bir kesim ise kararsız olduğunu belirtti.

Seçime az bir süre kala aradaki farkı kaptmaya çalışan McCain, dün kampanyasında ağırlığı Virginia ve Pennsylvania eyaletlerine verdi. Stratejistlere göre bu iki eyalet, McCain'in zaferi için olmazsa olmaz durumda.

Obama ise hafta sonunda ağırlığı, 2004 seçimlerinde George Bush'a oy veren Nevada, Colorado ve Missouri eyaletlerine ağırlık veriyor. Obama'nın bu üç eyaleti alması halinde rakibine karşı önemli bir üstünlük sağlayacağı tahmin ediliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler