Fransız Radyosu Türkçe yayına son verdi

Uluslararası Fransız Radyosu "Radio France International" (RFI), internet sitesi üzerinden sürdürdüğü Türkçe yayınlarına tamamen son verdi. 1971 yılından bu yana Türkçe yayım yapan RFI, 2006 yılında radyo yayımlarını kaldırmış, sadece internet üzerinden yayınların devam etmesini kararlaştırmıştı.

Yayınlanma: 02.11.2008 - 13:40
Abone Ol google-news

RFI yönetim kurulu, ekim ayı sonunda yaptığı toplantı sonucunda, "stratejik" ve "verimli" olmadığı gerekçesiyle mevcut 19 dilden 6'sını oluşturan Alman, Arnavut, Laos, Leh, Sırp ve Türkçe dillerinden verilen internet yayınlarının tamamen kaldırılmasına, Çin, Fars, Rus ve Vietnam dillerinden ise sadece internet üzerinden yayının devam etmesine karar verdi.
Karar gereği, Arapça, İspanyolca, İngilizce, Portekizce ve bazı Afrika dillerinden yayınlar ise devam edecek.

RFI yönetim kurulu kararına, basın sendikaları tepki gösterirken, 19 dilde yayın yapan servislerin temsilcileri, Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'ye bir mektup göndererek, kararın iptal edilmesini istedi.

 

Türkçe yayınlar

Türkçe, RFI yayınlarında ilk kez 1935-1939 yılları arasında, Nazi propagandasına karşı beş büyük dil arasında kullanıldı. 1971 yılından 2006 yılına kadar ise Fransızca bilmeyen Türk göçmenlere yönelik Türkçe yayın yapıldı.

2006'ya kadar 35 yıl aralıksız yayın yapan Türkçe servisi, Fransa'da yaşayan Türk göçmenlere idari, sosyal ve kültürel alanlarda hizmet veriyordu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler