'Yurttaşa bedel ödetiyorlar'

CHP il başkanları toplantısına katılan Deniz Baykal doğalgaza yapılan zammı eleştirdi. Zammın sürpriz olduğunu vurgulayan Baykal, doğalgaza konutlarda yüzde 22.50 zam yapıldığını, yılbaşından bu yana yapılan zammın yüzde 40'a ulaştığını vurguladı.

Yayınlanma: 02.11.2008 - 14:08
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, doğalgaza yapılan zammı eleştirirkenBu bir zam değil, zulümdürdedi. Anayasa Mahkemesinin belediyelerle ilgili kararına saygı duyduklarını bildiren Baykal, Mahkeme anayasaya uygun görmüştür, ama vicdana, adalete uygun değildirgörüşünü dile getirdi.

Baykal, dün CHP il başkanları toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada, doğalgaza konutlarda yüzde 22.50 zam yapıldığını, yılbaşından bu yana yapılan zammın yüzde 40a ulaştığını vurguladı. Zammın sürpriz olduğunu vurgulayan Baykal şunları söyledi:

Tam kışa girerken insanların doğalgaza ihtiyacının en yüksek noktaya çıkacağı bir dönemde birdenbire bu oranda bir zammı makul ve mazur görmek mümkün değildir. Bu bir zam değil, zulümdür. Böylece ekonomik kriz karşısında bu hükümetin hangi önlemleri alacağı da ortaya çıkmış oldu. Ekonomik sıkıntıların, sorunların bedelini yine orta halli, dar gelirli, desteğe muhtaç vatandaşlar ödeyecek. Bu hükümetin sosyal anlayışını ortaya koyması bakımından da son derece önemlidir.”

 

‘Affetme çabası’

Hükümetin bir yandan ekonomik krize karşı güvence arayışı içine girdiğini söyleyen Baykal, “Finans sektörüne, bankalara, mevzuat sahiplerine yardımcı olma gayreti içinde olunduğunu söylüyor hükümet. Bir yandan vergi kaçaklarını affetmeye çalışıyor. Dışardan parasını getirecek olanlara her türlü imtiyazı, kolaylığı getiriyor. Evinde kışı doğalgazla geçirmek durumda olan insanın ısınma faturasına dörtte birlik bir zam getiriyordedi.

 

‘Karara saygılıyız ama yanlış’

Baykal, Anayasa Mahkemesinin belediyelerle ilgili önceki gün aldığı kararı değerlendirirken Yüksek Mahkeme pek çok belediyenin belediyelikten çıkarılmasını öngören yasayı ana hatlarıyla benimsemiş oldu. Karara saygılıyız ama bu, yapılan düzenlemenin yanlış olduğu gerçeğini ortadan kaldırmıyo. AKP, yetkisini suiistimal etmiştir. Parlamentodaki parmak çoğunluğunu, yasa çıkarma hakkını, vatandaşın kazanılmış haklarını, belediyelikleri ortadan kaldırarak kendi siyasi hesabına göre yeni düzenlemeler yapmıştır dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler