Dünyayı Çin ve Hindistan şekillendirecek

Amerikalı medya devi Rupert Murdoch dünyayı nasıl bir gelecek beklediğini anlattı. Murdoch, Çin ve Hindistan'ın tarihten bu yana süregelen ekonomik başkalaşımları sayesinde önümüzdeki yıllarda dünyayı yeniden şekillendireceklerini söyledi.

Yayınlanma: 02.11.2008 - 18:23
Abone Ol google-news

Newscorp şirketinin sahibi Amerikalı medya devi Rupert Murdoch, Avustralya'nın Sydney kentinde katıldığı bir programda son küresel ekonomik gelişmeleri değerlendirdi. Murdoch, "Geçtiğimiz yıllarda bütün insan yeteneği ve kabiliyetinin serbest bırakıldığı büyük bir dönüşüm yaşadık. İnsanoğlu yeni bir altın çağın eşiğinde" dedi.

Haber Türk'ün haberine göre; Murdoch, Çin ve Hindistan'ın yükselen ekonomilerinin önümüzdeki 30 yıl içinde 3 milyar insanın içinde olduğu bir 'orta tabaka' meydana getireceğini ve bunun küresel rekabette yeni bir ölçüt olacağını belirtti.

Dünyanın daha önce böyle bir gelişim görmediğini savunan Murdoch, "Bu insanlar yoksullukla tanınıyor. Şimdi onlar kendilerini geliştirme, hayatlarını iyileştirme ve dünyaya neler yapabileceklerini gösterebilme aşamasındalar" yorumunu yaptı.

Rupert Murdoch, Twentieth Century Fox, Fox News Channel, Dow Jones & Co, MySpace başta olmak üzere onlarca iletişim ve medya kuruluşunun başında yer alıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler