Hafızanız nekadar güçlü?

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Mega Hafıza sponsorluğunda düzenlenen ''2008 Dünya Hafıza Olimpiyatı-MEMORİAD 2008''de dereceye girenlere ödülleri verildi. Yarışmaya Almanya'dan katılan Dr. Günter Korsten, ''Sayılar Maratonu'', ''İskambil Kartları'' ve ''Binary Sayıları'' kategorilerinde birinci oldu.

Yayınlanma: 02.11.2008 - 19:00
Abone Ol google-news

The Marmara Oteli'nde dün başlayan ve bugün sona eren ''2008 Dünya Hafıza Olimpiyatı-MEMORİAD 2008'' de 9'u Türk 34 kişi, 8 dalda yarıştı.

Yarışmaya Almanya'dan katılan Dr. Günter Korsten, ''Sayılar Maratonu'', ''İskambil Kartları'' ve ''Binary Sayıları'' kategorilerinde birinci oldu.

Korsten, ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada, 3 dalda birinciliği elde etmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek, alanlarında birer dahi olan insanlarla yarışmanın kendisine iyi bir deneyim kazandırdığını söyledi. Sistemli ve çok çalışarak belleğin ve beynin geliştirilebileceğini dile getiren Korsten, 10 yıldır bu işle uğraştığını ve başarının sistemli çalışmayla kazanılabileceğini kaydetti.

Yarışmada ''Zihinsel Çarpma'' ve ''Zihinsel Toplama'' dallarında Almanya'dan Jon Van Koningsveld, ''Zihinsel Karekök'', ''Zihinsel Takvim'' dallarında İspanya'dan Alberto Cota Garcia, ''İsimler ve Yüzler'' dalında da Almanya'dan Boris Konrad (Almanya) birinci oldu.
Toplam 8 dalda ikinci ve üçüncülük elde edenler de ödüllerini aldı. Birinciler 1500, ikinciler 750, üçüncüler ise 500 dolar para ödülü kazandı.

Dereceye girenlere ödüllerini, Dünya Memoriad Olimpiyatları Başkanı ve eski Dünya Hafıza Şampiyonu Melik Duyar ve Memoriad Komitesi Üyesi Ralf Laue sundular.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler