Kahraman köpek Target yanlışlıkla uyutuldu

Afganistan'daki savaşın kahraman köpeği ''Target'', Arizona'daki hayvan barınağında bir görevli tarafından yanlışlıkla uyutuldu.

Yayınlanma: 17.11.2010 - 19:04
Abone Ol google-news

ABD'deki hayvan hakları savunucularını ayağa kaldıran olayın ardından köpeği uyutan kişinin görevinin askıya alındığı belirtildi.

Köpeği Afganistan'da bulan ve sahiplenerek ABD'ye getiren Çavuş Terry Young, ''Bu kadar iyi bir köpeğin başına böyle bir şeyin geldiğine inanamıyorum'' ifadesini kullandı.

Kısa süre önce Oprah Winfrey'in programına bile katılan ''Target'', cuma günü Young'un bahçesinden kaçmıştı. Yerel bir barınak tarafından bulunan dişi köpek aynı gün uyutulmuştu.
Barınaktan yapılan açıklamada ise ''Görevli köpeği yakaladı ve uyuttu. Öldürülmesi öngörülmemişti. Görevli normal prosedürleri izlemedi'' denildi ve soruşturma tamamlanana kadar görevlinin işinin askıya alındığı belirtildi.

Askerlerin maskotu haline gelen Target ile 2 başka köpek, Şubat 2010'da 50 askerin kaldığı bir yere intihar komandosunun girmesini engellemiş, intihar komandosu köpekler yüzünden binanın dışında kendisini infilak ettirmiş, bu olaydan sonra Çavuş Young da ''Target''ı sahiplenmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler