Üzmez raporuna inceleme

Bursa Mudanya’da 14 yaşındaki B.Ç. adlı kız çocuğuna cinsel istismar suçundan 6 aydır tutuklu bulunan Hüseyin Üzmez'in jet tahliyesine gösterilen tepkilerin ardından, adli tıp raporunu hazırlayan görevlilerle ilgili inceleme başlatıldı. Üzmez, Adli Tıp Kurumu 6. İhtisas Kurumu raporunun 1 gün gibi çok kısa bir sürede çıkması sayesinde geçen günlerde tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmişti.

Yayınlanma: 03.11.2008 - 07:22
Abone Ol google-news

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, yazar Hüseyin Üzmez'in tahliyesine neden olan Adli Tıp raporunu hazırlayan görevliler hakkında Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'nce inceleme başlatıldığını bildirdi.

 

Yargıya karışamam

Şahin şöyle devam etti: ''Bu bir yargı sürecidir. Tutuklayan yargıdır, tahliye eden yargıdır. Yargı organlarına ve yargıçlarımıza 'Neden tutukladın, niye serbest bıraktın' diye bir soru soramam Adalet Bakanı olarak. Çünkü yargı bağımsızdır. Yargıç güvencesi bilindiği gibi hukukumuzun temel ilkelerindendir. Eğer biz bir hukuka aykırılık görürsek, teftiş kurulu kanalıyla bunu inceletir veya soruştururuz."

 

Televizyona çıkarılmasın

Mehmet Ali Şahin, Üzmez'in televizyonlarda konuşmalara çıkarılmasını da şu sözlerle eleştirdi: "Kamuoyunun gündeminde bu kadar yer almış olması ve kamuoyunun vicdanını rahatsız etmesini ben anlayışla karşılıyorum. Zannediyorum bir kız çocuğumuza cinsel istismarda bulunulması, bu nedenle görülen davanın kamuoyu vicdanında açtığı yaradan ziyade, sanık durumundaki kişinin ulu orta konuşarak mütedeyyin insanları rahatsız edici açıklamaları. O nedenle televizyonlarınızın bu kişiyi programlara çıkarmak gibi bir zorunluluğu var mı? Müslümanlık adına muazzez dinimizi ve buna inananları rencide eden, bu cümleleri sarf eden bu kişiyi kamuoyu önüne çıkartmakta isabet görmüyorum.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler