Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet Gazetesi bugün Eski adli tıp uzmanı Dr. Osman Öztürk'ün, Hüseyin Üzmez'in tahliye edilmesini sağlayan raporu değerlendirmesini birinci haber olarak görüyor. Radikal, ABD'deki başkanlık seçimlerini; Posta Gazetesi ise Başbakan'a düzenleneceği iddia edilen suikasti manşatten görüyor.

Yayınlanma: 03.11.2008 - 08:10
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

En hızlı rapor


Eski adli tıp uzmanı Dr. Osman Öztürk, 14 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarla suçlanan dinci Anadolu’da Vakit gazetesi yazarı Hüseyin Üzmez’in tahliye edilmesini sağlayan raporun sağlıklı olamayacağını vurguladı. Öztürk, “Cuma günü, tacize uğrayan çocuk muayene ediliyor. Hafta sonu zaten tatil. Demek ki rapor 1 günde çıkarılıyor. En hızlı olunması gereken olaylarda bile raporlar ancak 15 günde çıkar” görüşünü kaydetti.

Öztürk, Adli Tıp Kurumu’ndan 1 günde çıkan başka bir rapor olmadığına dikkat çekerek, “Bu durum birilerinin olaya müdahale ettiği kuşkusunu akıllara getiriyor” dedi. Raporu veren 6. İhtisas Kurulu üyeleri arasında yasanın gerekli kılmasına karşın çocuk psikiyatrı bulunmadığının da altını çizen Öztürk, “Adli Tıp Kurumu’na olan güven sarsıldı” diye konuştu.

 

HÜRRİYET

Futbol rüzgârı barışa esiyor


Cumhurbaşkanı Gül'ün Ermenistan'a giderek izlediği milli maçla esmeye başlayan rüzgâr, Kafkasya'ya barış havası getirdi. Dün Rusya'da buluşan Aliyev ve Sarkisyan, sorunları savaşmadan çözmek üzere deklarasyon imzaladılar.

 

MİLLİYET

Acı gerçek


Cinsel saldırı haberleriyle sarsılan Türkiye'de taciz ve tecavüzlerin en fazla yüzde 10'u su yüzüne çıkıyor. Mağdurların yüzde 90'ı o travmayla ömür boyu yaşıyor.

 

RADİKAL

Anketler başkanı ilan etti: Obama


ABD seçim kampanyasında sona gelinirken tüm anketler Demokratların adayı Barack Obama'nın yaklaşık yüzde 50 oyla başkan seçileceğine işaret ediyor.


AKŞAM

Rezaleti Düşes'ten öğrendik


İngiltere Prensi Andrew'nun eski eşi Sarah Ferguson, ITN kanalı adına Ankara Saray'daki engelli yurduna girdi. Düşes, gizli çekimle kötü muameleyi belgeletti.


POSTA

Başbakan'a suikast son anda önlendi


Başbakan Erdoğan'a dünkü Hakkari ve Yüksekova ziyaretleri sırasında suikast düzenlemeye hazırlanan PKK'lı teröristlerin planı, jandarmanın başarılı istihbaratıyla son anda önlendi.



VATAN

Ümüğümüzü sıktılar


Kışa girerken doğalgaza yapılan yüzde 22.5'lik son zam isyan ettirdi. Geçen kışa oranlar bu yıl doğalgaz faturası yüzde 72.7 kabaran vatandaş, "IMF'den önce hükümet ümüğümüzü sıkmaya başladı" diyor.


BİRGÜN

YA sev ya terk et


Erdoğan Güneydoğu'daki protestolardan bunalınca daha önce de kullandığı slogaa sığındı. Erdoğan Hakkari'de, "Tek millete karşı çıkanlar bu ülkeden çekip gitsin" dedi.

SABAH

Kilit tetikçi iade edildi


Avusturya, Ali Babacan'ın 'İade etmiyorsunuz' diye sitem ettiği üç teröristten birini Türkiye'ye teslim etti.

 

TERCÜMAN

Yedieminler doldu taştı


Ekonomik krizin etkisiyle zor günler geçiren 12 milyon kişinin hacizlerle başı dertte. Yediemin depoları, ağzına kadar el konulan mallarla dolu.

YENİŞAFAK

Korsanlardan Türk indirimi


Geminin kapanı İbrahim Örnekoğlu, İstanbul'daki Ya-Sa Denizcilik'i arayarak "Hepimizin durumu gayet iyi. Merak edilecek bir durum yok" dedi. Daha sonra şirketi arayan korsanların liderinin, 15 milyon doalr fidye istediği iddia edildi.


ZAMAN

Meslek odaları ve barolarda demokrasinin adı bile yok


Meslek odaları ve barolardaki seçimler, "Türkiye'nin önde gelen sivil toplum örgütlerinin yapısını tartışmaya açtı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler