Kasım'da 3 yeni Türk filmi gösterimde

Son yıllarda üretilen film sayısı ve yurtdışı başarıları olmak üzere büyük ivme kazanan Türk sineması, "Issız Adam", “Güneşin Oğlu” ve “Son Cellat” olmak üzere 7 Kasım’da vizyona girecek üç yeni filmle izleyicisiyle buluşacak.

Yayınlanma: 03.11.2008 - 08:24
Abone Ol google-news

Son yıllarda üretilen film sayısı ve yurtdışı başarıları olmak üzere büyük bir ivme kazanan Türk sineması, her ay yeni filmlerle izleyiciyle buluşmaya devam ediyor. Sezon sonuna kadar yaklaşık 30 filmle sinema salonlarına misafir olacak Türk yapımları, sonbahara da damgasını vuracak. Sinema salonları daha Kasım’ın ilk haftasında üç yeni Türk filmiyle perdelerini açacak. Çağan Irmak'ın son filmi "Issız Adam", ünlü oyuncular Haluk Bilginer ve Özgü Namal’ın kamera karşısına geçtiği, fantastik komedi filmi “Güneşin Oğlu” ve Türk sinemasının usta aktörü Kadir İnanır’ın yeni filmi “Son Cellat” 7 Kasım’da aynı anda vizyona girecek.

 

“Issız Adam" 110 sinemada gösterilecek

Çağan Irmak'ın son filmi "Issız Adam", 7 Kasım'da vizyona girecek. "Mustafa Hakkında Her Şey", "Babam ve Oğlum" ve "Ulak" filmlerinin ünlü yönetmeni Çağan Irmak'ın son filmi "Issız Adam", 7 Kasım'da Türkiye genelinde 110 sinemada gösterime girecek. "Ulak"ta da oynayan Cemal Hünal'ın yanı sıra Melis Birkan, Yıldız Kültür, Şerif Bozkurt ve Gözde Kansu'nun rol aldıkları filmin çekimleri beş hafta sürdü. Yapımcılığını Most Production, görüntü yönetmenliğini Gökhan Tiryaki'nin üstlendiği filmin Beyoğlu çekimlerinde gizli kamera da kullanıldı. Film, 30'lu yaşlarını süren Alper adlı bir aşçı ile çocuk kostümleri tasarlayıp diken Ada adlı genç bir kadının aşklarının özelinde modern hayatın insanları nasıl yalnızlaştırdığını irdeliyor.


“Güneşin Oğul" beyaz perdede

Ünlü oyuncular Haluk Bilginer ve Özgü Namal’ın kamera karşısına geçtiği, fantastik komedi filmi “Güneşin Oğlu” da 7 Kasım’da vizyona girecek filmlerden. Onur Ünlü’nün yönetmenliğini yaptığı filmde, Bilginer ve Namal yine aynı yönetmenin “Polis” adlı filminde olduğu gibi bir çifti canlandırıyor. Filmde, Hümeyra, Bülent Emin Yarar, Köksal Engür, Ahmet Kural, Tansu Biçer, Görkem Yeltan, Burçin Yıldırım gibi tanınmış oyuncular da rol alıyor. Film, 58 yıl önceki güneş tutulması sırasında doğan ve bütün hayatını bir mucize bekleyerek geçiren Fikri Şemsigil’in, Güneş’in oğlu olduğunu öğrenmesinden sonra başından geçen komik ve eğlenceli olayları anlatıyor. Yönetmenliğin yanı sıra filmin senaryosunu da imza atan Onur Ünlü, “Güneş’in Oğlu”nu “fantastik mavra” olarak tanımlıyor. Aras Demiray’ın görüntü, Çağlar Narler’in sanat yönetmenliğini yaptığı komedi türündeki film, şaşırtıcı öyküsüyle de dikkat çekiyor


Kadir İnanır "Askeri Cunta Dönemi"

Türk sinemasının usta aktörü Kadir İnanır’ın yeni filmi “Son Cellat” da 7 Kasım’da vizyona girecek. Senaryosunu Macit Koper ve Hülya İniş’in yazdığı, özgün müzikleri Mazlum Çimen tarafından bestelenen ve yönetmenliğini Şahin Gök’ün yaptığı filmde, Kadir İnanır, Atilla Saral, Jülide Kural ve Erol Demiröz rol aldı. Filmin öyküsü, “askeri cunta dönemi”nde hapse atılan savcı Yusuf (Atilla Saral), cinayetle yargılanan bir köylü ve arabacı Cabbar (Kadir İnanır) arasında kurulan dostluk çerçevesinde gelişiyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler