Chavez'in Obama'dan bir isteği var

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez'in Amerika'daki başkanlık seçiminde Demokrat Parti'nin adayı olan Barack Obama'dan bir isteği var. Chavez, Obama'dan Küba'ya uygulanan ambargoya son vermesini sitedi. Obama'nın Chavez'e ne yanıt vereceğini bilmiyoruz ama Obama'nın Amerika'nın yeni başkanı olması durumunda iki ülke ilişkilerinde yeni bir sayfa açılacağı bir gerçek.

Yayınlanma: 03.11.2008 - 08:43
Abone Ol google-news

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, yarın ABD'de yapılacak başkanlık seçimini Demokrat Parti adayi Barack Obama'nın kazanması halinde Barack Obama ile masaya oturabileceğini söyledi. Chavez, bu görüşmenin ancak "eşit şartlarda ve saygı çerçevesinde" olabileceğini kaydetti.

Chavez, başkanlık yarışında Obama'nın galip geleceğini düşündüğünü ve Küba'ya uygulanan ambargoyu kaldırmasını umduğunu söyledi.

Ülkenin güneybatısındaki Barinas eyaletinde bulunan Hugo Chavez, buradan televizyona verdiği mülakatta, Barack Obama'yı kastederek, ''Ondan devrimci olmasını istemiyoruz, sosyalist ol da demiyoruz, ama ABD Başkanı olmak üzere olan bir siyahi olarak, onun bunun üstesinden gelebilecek yetenekte olmasını diliyoruz'' dedi.

Kendisini eski Küba lideri Fidel Castro'nun ''siyasal çocuğu'' olarak gören Chavez, ''Yeni hükümetin Küba'ya ambargoyu ve saldırgan tavrı ortadan kaldırmasını umuyoruz'' diye konuştu.

Chavez, "Umarım iki ülke ilişkilerinde Obama ile yeni bir sayfa açılır" diye konuştu.

Washington yönetimini ''emperyalizmle'' suçlayan Chavez, sözlerini, ''Irak'tan ABD askerlerini çeksin, İran'a tehditleri bitirsin, Venezuela ve dünya da sussun'' diyerek tamamladı.

Obama'nın kampanya sözcüsü Alejandro Miyar, Associated Press'e dün yaptığı açıklamada, Hugo Chavez iktidarının ülkeyi demokrasi normlarına uygun yönetmediğini, bu değişmediği sürece iki ülke ilişkilerinde bir değişiklik olmayacağını söylemişti.

Obama ise seçim kampanyası sırasında, 1962'den beri ambargo uygulanan Küba ile bir yumuşamaya sıcak bakarken, Cumhuriyetçi rakibi John McCain, mevcut başkan George W. Bush yönetiminin izlediği sertliğin sürmesinden yana olduğunu söylemişti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler