İngiltere'de domuz eti davası

İngiltere'de polis teşkilatının restoranında çalışan Müslüman aşçı, domuz eti pişirmeye zorlandığı gerekçesiyle teşkilatı mahkemeye verdi.

Yayınlanma: 03.11.2008 - 08:54
Abone Ol google-news

Londra'nın güvenliğinden sorumlu Metropolitan Polis Teşkilatı'nın aşçılarından biri olan Hasan Ali Khoja, domuz eti pişirmeye zorlandığı gerekçesiyle açtığı davaya gerekçe olarak Scotland Yard tarafından işe alınırken, kendisine İslam'da yasak olan domuz etini ellemek zorunda kalmayacağına dair garanti verilmemesini ve sonuçta polislere hazırladığı kahvaltılarda domuz sosisi ve domuz pastırması pişirmeye zorlanmasını gösterdi.

İtirazlarını yanıtlayan polis teşkilatı yöneticilerinin kendisine, ''domuz etine dokunmak istemiyorsan plastik eldiven kullan'' demekle yetindiğini de belirten 60 yaşındaki Khoja, daha önce Kuzey Londra'da bir polis kolejinde çalıştığını, buradaki görevi sırasında bu konuda hiç sıkıntı yaşamadığını da belirtti.

Daha önce de Müslüman polis memurları tarafından dini ve etnik ayrımcılıkla suçlanan ve defalarca aynı gerekçeyle mahkemeye verilen Metropolitan Polis Teşkilatı yöneticileri ise Khoja'nın suçlamalarını reddetti.

Khoja'nın davası, Müslüman polisler birliği tarafından da destekleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler