Bakanlara komando gösterisi

Bakanlar Kurulu'na geçen hafta terörle mücadele konulu brifing veren Genelkurmay Başkanlığı, bu kez askerlerin operasyonlara nasıl hazırlandığını yerinde gösterecek. Eğirdir Dağ Komando Okulu'nda düzenlenecek ziyarete Başbakan Erdoğan ie 6 bakan katılacak.

Yayınlanma: 03.11.2008 - 09:28
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Terörle Mücadele Yüksek Kurulu üyesi 6 bakan yarın Eğirdir Dağ Komando Okulunu ziyaret edecek. Hükümet üyelerine Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile üst düzey komutanlar refakat edecek. Eğirdir'deki bu buluşma komandolar ile iç güvenlik harekatına katılan profesyonel birliklerin şovuna sahne olacak. Ziyarete Başbakan Recep Tayip Erdoğan ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin ile Maliye Bakanı Kemal Unakıtan katılacak.

 

Yerinde gözlem

Hükümet üyeleri Eğirdir'de eğitim gören askerlerin 1 günü nasıl geçirdiklerini yerinde görecek. Bakanlara ilk olarak eğitimin en ağır ve en önemli parçası olan "nefse güven parkuru" tanıtılacak.

Askerlerin nerede sürüneceğini, nerede yüzeceğini ve nasıl kamufle olacağını öğrendiği parkurda "komandoların karşılarına çıkabilecek her türlü engeli aşabilecek güçte oldukları" sergilenecek. Daha sonra 76 metrelik eğitim kulesindeki eğitim sergilenecek. Komandolar, 76 metrelik kuleye halatlarla birkaç saniye içerisinde çıkıp inecek ve üzerinde düz yolda yürür gibi yürüyecek.

Eğirdir'de güneş batarken Mehmetçik bu kez sırtına 30 kilogram ağırlığındaki malzeme yüklü çantasını takıp dağlık arazide intikale başlayacak. Antalya sınırına doğru 12 gün ve yaklaşık 200 kilometre sürecek yürüyüş, komandoları Doğu ve Güneydoğu'nun zorlu coğrafi koşullarına hazırlamayı hedefliyor. Günü Mehmetçikle birlikte geçirecek bakanlara, komando karavanası ikram edilecek. Eğirdir'deki askerlere zorlu görevleri nedeniyle her gün 5 bin kalorilik "tayın" veriliyor. Kalori miktarı operasyonel koşullarda 8 bine kadar yükseltilse de, komandolar tatbikatlarda hazır yemeğe alıştırılmıyor. İntikale çıkan askerlerin çantalarında ise yalnızca birkaç şişe su ile konserve yer alıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler