'Kongo için Afrika Birliği toplansın' çağrısı

Nijerya Dışişleri Bakanı Ojo Maduekwe, Demokratik Kongo'daki çatışmaları görüşmek üzere Afrika Birliği'ni (AfB) acil toplantıya çağırdı.

Yayınlanma: 03.11.2008 - 10:02
Abone Ol google-news

Nijerya'da İngilizce yayımlanan This Day (Bugün) gazetesinin internet sitesindeki haberde, Demokratik Kongo'nun doğusunda askerlerle isyancılar arasında süren çatışmaların Afrika'da barış ve güvenliğe karşı bir tehdit haline geldiği belirtilerek, bu çatışmaların dikkatleri kalkınma çabalarından uzaklaştırarak kıtayı daha da yoksullaştıracağı kaydedildi.

Tanzanya Devlet Başkanı ve AfB dönem Başkanı Jakaya Kikwete ile AfB Komisyonu Başkanı Jean Ping, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile geçen hafta yaptıkları telefon görüşmesinde bölgesel bir zirve yapılmasını önermişlerdi.

İsyancı General Laurent Nkunda'ya bağlı Tutsi gerillaların saldırıları ile Kongo ordusunun çatışmaları ve yağmaları ülkenin doğusundaki Kivu eyaletinde kaosa yol açmıştı.

ABD, Avrupa ve BM temsilcileri, Ruanda sınırı yakınındaki çatışmaların, Kongo'da 1998-2003 yıllarındaki savaşın yeniden yaşanmasına yol açmasını önlemeye çalışmak için bölgeye peş peşe ziyaretlerde bulunmuşlardı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler