"Bunlar insan düşmanı"

Ekonomi Koordinasyon Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Erdoğan toplantı sonrası yaptığı açıklamalarda; hafta sonu Doğu ve Güneydoğu'ya yaptığı geziye yönelik izlenimlerini anlatttı. Yine medyaya yüklenen Erdoğan "Bu kadar olaylar oluyor ama medya bunu göstererek bölücü terör örgütünün reklamını yapıyor. Bunların istediği zaten bu. Propaganda yapmak. Bunlar insan düşmanı. Medya Türk bayraklarıyla meydanda olanları göstermiyor" dedi.

Yayınlanma: 03.11.2008 - 10:08
Abone Ol google-news

Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı sonrası basına açıklama yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

-Bölgede yaklaşan yerel seçimler nedeniyle bölgede yalnız kalma gayretine yönelik eylemlerdir. Provokatif eylemlerdir.

-Van'da kepenkler indirilmek istendi. Vatandaşlar indirmedi. Araba yaktılar. Ambulas yaktılar. Bunlar malum partinin bulunduğu yere sığındılar.

-Bunun adı demokrasi değil. İnsan hakları değil. Bunun adı özgürlük mücadelesi değil. Çünkü ortada özgür olmayan kimse yok.

-Polisimize hareketle yönelen tipler bunlar ve milletvekili durumundalar. Polisimiz sabrediyor. Polisimiz farklı davranırsa bunuda istedikleri yere çekebilirler.

-Hakkari'de açılışımızı yaparken bölücü terör örgütü malum partinin yandaşları yine aynı şeyi yaptılar. Basın mensubu arkadaşlarımızı taşladılar. Bunlar insan düşmanı. Oy devşirmeye çalışıyorlar.

-Hakkari'de şehir merkezinde kontak kapatmadan, sokağa çıkmayacaksınıza varan tehditler yaptılar.

-Hakkari Belediyesi malum partinin belediyesidir. Şehirde bir gelişim yada değişim söz konusu değil.

-Bu kadar olaylar oluyor ama medya bunu göstererek bölücü terör örgütünün reklamını yapıyor. Bunların istediği zaten bu. Propaganda yapmak. Medya Türk bayraklarıyla meydanda olanları göstermiyor. Menfiiden, olumsuzluktan yaklaşıyorsunuz. Van meydanında 20 bin kişi ellerinde Türk bayraklarıyla varken onu göstermeyip terör örgütünün eylemlerini gösteriyor.

- Bütün bunlar soru işareti yaratıyor bizde

- Doğalgaz konusunda işin aslı şu: eğer bizler bizden önceki yönetimlerin düştüğü duruma düşmek istiyorsak seçim ekonomisi uygularsak, halkımıza farklı alanlarda bedeli ödetmek zorunda kalırız.

- Doğalgaz bizim yüzde 52 elektrik üretimimizi karşılıyor. Bir taraftan elektrik üretiminde doğalgaz kullanıyoruz bir taraftan da illerimizin doğalgaz ihtiyacını karşılıyoruz.

- Rusya ve İran ile bizden önce yapılmış anlaşma gereği artan fiyatlar Rusya’dan 6 İran’dan 9 ay sonra fiyatlara yansıyor.

- Düşen fiyatlar önümüzdeki dönemde tüketiciye yansıyacak.

- Bu zammı biz yapamayacak olsaydık bunun faturası diğer alanlardan çıkacaktı.

-Vatandaşlarıma sabır diliyorum ama bu sabır nereye kadar olacak.

-Vatandaşın canına kastedildiği zaman vatandaş kendini koruma yolunu seçiyor.

-Beyoğlu benim semtimdir. Dolapdere’den Taksime çıkan yolda lastik yakıyorlar. Bu olacak iş midir? Bunun insan hakları, demokrasi, özgürlük mücadelesi ile en alakası var?

-Bu iyi bir yol değil. Özellikle gençlerimize sesleniyorum: bu oyunlara gelmeyin.

-Geçmişte bu ülke aynı şeyleri yaşadı. Aynı oyun bugün tekrar tezgahlanıyor. Bu oyuna gelmeyelim. Gençlerimizi bu oyuna kurban etmeyelim. Terör örgütünün propagandasını yapacak yollardan kaçınmak gerekiyor.

 

Başbakanlık yeni binada yapılan Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısına, Devlet Bakanları ve Başbakan Yardımcıları Nazım Ekren ve Hayati Yazıcı, Devlet Bakanları Mehmet Şimşek, Murat Başesgioğlu, Nimet Çubukçu, Kürşat Tüzmen, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ile ekonomiden sorumlu bürokratlar katıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler