Ecevit ölümünün 2'nci yılında anılacak

Türk siyasetinin efsane isimlerinden Bülent Ecevit, ölümünün 2’nci yılında bir dizi etkinlikle anılacak. 5 Kasım'da Devlet Mezarlığı’ndaki törenin ardından, aynı gün saat 15.00’da MEB Şura Salonu’nda düzenlenecek etkinlikler kapsamında film gösterimleri ve paneller gerçekleştirilecek. “Bülent Ecevit Şiir Yarışması” ödülleri de sahiplerini bulacak.

Yayınlanma: 03.11.2008 - 10:17
Abone Ol google-news

Türkiye'nin eski başbakanlarından Bülent Ecevit, ölümünün 2’nci yılında bir dizi etkinlikle anılacak.

Ecevit ölüm yıldönümü olan 5 Kasım’da ilk olarak Devlet Mezarlığı’nda bulunan kabri başında tören düzenlenecek. Saat 14.00’da başlayacak törene DSP Genel Başkanı Zeki Sezer başta olmak üzere parti yöneticileri ve partililer katılacak.

Devlet Mezarlığı’ndaki törenin ardından aynı gün saat 15.00’da MEB Şura Salonu’nda etkinlikler yapılacak. Şura Salonu’ndaki toplantı DSP Lideri Sezer’in açılış konuşmasıyla başlayacak. Konuşmanın ardından “Veda Belgeseli” ve “Ecevit’i Uğurlarken” konulu film gösterimleri olacak. Etkinlikler kapsamında, “Siyaset ve Devlet Adamı, Kültür Sanat İnsani Bülent Ecevit” konulu panel de gerçekleştirilecek. Panele, KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Gazeteciler Altan Öymen ve Doğan Hızlan konuşmacı olarak katılacak. Panelin ardından ise “Bülent Ecevit Şiir Yarışması” ödülleri de sahiplerine verilecek. Öte yandan, geçen yıl yapılan anma törenlerine katılmayan Rahşan Ecevit'in, bu yıl da törenlere katılması beklenmiyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler