"Aile boyu dayak" iddiasına inceleme

Emniyet Genel Müdürlüğü, İstanbul'da Taksim'de yardım istedikleri polislerden dayak yedikleri gerekçesiyle şikayetçi olan baba ve oğlu için inceleme başlattı. Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan, olayı araştırmak için bir Polis Başmüfettişi görevlendirdi.

Yayınlanma: 03.11.2008 - 10:20
Abone Ol google-news

Emniyet Genel Müdürlüğü, İstanbul Taksim'de yardım istedikleri polislerden dayak yedikleri gerekçesiyle şikayetçi olan baba Mehmet Şah Aras ve oğlu Serhat Aras için inceleme başlattı. Olayı araştırmak için Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal bir polis başmüfettişi görevlendirildi.

Adli Tıp'tan 8 günlük rapor alan baba ve oğulun dövülmesi ile ilgili bilgi veren Emniyet Genel Müdürlüğü yetkilileri, Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın olayla ilgili dosya açtığını ve iddiaların yerinde incelenmesi için İstanbul'da bir polis başmüfettişinin görevlendirildiğini bildirdiler.

Olayla ilgili İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi'nde bir basın açıklaması yapan baba Mehmet Şah Aras, olayı şöyle anlattı "Taksiyle Kurtuluş’taki evimize gidiyorduk. Önümüzde duran bir çöp kamyonunu çekmeleri için polislerden ricacı olduk. Ekip minibüsünden inen polisler bana copla saldırdı. Eşim Aycan Aras ile üniversite öğrencisi oğlum Serhat Aras müdahale etmek isteyince polisler bu kez onlara yöneldi. Bana ve oğluma kelepçe takarak minibüse bindirdiler. Polisler bizi Dolapdere’nin ara sokaklarında dolaştırırken dövdü"

Müfettişin vereceği ön inceleme raporuna göre adı geçen polisler, soruşturma tamamlanana kadar görevden el çektirilebilecek ve müfettiş raporu yönünde idari işlem yapılması için Emniyet Genel Müdürlüğü Disiplin Kurulu'na sevk edilebilecekler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler