Abbas: Yıl sonuna kadar anlaşma yok

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, iki günlük resmi ziyarette bulunduğu Romanya'nın başkenti Bükreş'te açıklamalara bulundu. Abbas, Washington yönetiminin hedeflediğinin aksine İsrail ile yıl sonuna kadar bir barış anlaşmasının sağlanamayacağını söyledi.

Yayınlanma: 03.11.2008 - 11:13
Abone Ol google-news

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, iki günlük resmi ziyarette bulunduğu Romanya'nın başkenti Bükreş'te yaptığı açıklamada, Amerikan ve İsrail yönetimlerinin şu anda başka konularla meşgul olmaları nedeniyle yıl sonuna kadar bir anlaşma yapmayı muhtemel görmediğini belirterek "Çok kısa bir süre, böyle bir anlaşma yapmaya izin vermez" dedi.

Mahmud Abbas, ABD'deki seçim sürecinin sona ermesinden sonra üzerinde tartışılan tüm önemli dosyaları aydınlatmak için temaslar ve müzakerelere devam edeceklerini ifade ederek "Tüm bu dosyaları kapatmaya çalışacağız, çünkü şimdiye kadar hiçbiri kapanmadı" diye konuştu.

Washington yönetimi, İsrail-Filistin arasında son barış sürecini geçen yıl Maryland'de düzenlenen bir konferansla başlatmıştı. ABD Başkanı George Bush Ocak ayında görevinden ayrılmadan önce taraflar arasında bir barış anlaşmasına doğru yol alınması umut ediliyordu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler