Gürcistan'da ara seçim

Gürcistan'da parlamentoda boşalan 2 sandalye için seçim yapılıyor. Tiflis'in Vake ve Didube seçim bölgelerinde kurulan toplam 126 sandıkta seçmenler, 150 sandalyeli parlamentoda boş olan iki milletvekilliği için oy kullanırken, Acara'daki seçimlere 6 partinin katıldığı bildirildi.

Yayınlanma: 03.11.2008 - 12:36
Abone Ol google-news

Gürcistan parlamentosunda, muhalefet milletvekillerinin boykotu yüzünden boşalan iki sandalye için başkent Tiflis'te ara seçim yapılıyor.

Tiflis'in Vake ve Didube seçim bölgelerinde kurulan toplam 126 sandıkta seçmenler, 150 sandalyeli parlamentoda boş olan iki milletvekilliği için oy kullanıyor.

Bu arada Gürcistan'a bağlı Acara Özerk Cumhuriyeti'nin de 18 sandalyeli Yüksek Meclis üyelerini belirmek üzere halk sandık başına gitti.

Acara'da 6 bölgede kurulan 344 sandıkta 300 bin civarında seçmenin oyunu kullandığı seçimlerde, oy verme işleminin yerel saatle 20.00'de sona ereceği bildirildi. Acara'daki seçimlere 6 partinin katıldığı, meclise girecek 18 milletvekilinin 12'sinin parti listesi, 6'sının da çoğunluk sistemine göre belirleneceği kaydedildi.

Partilerin milletvekili çıkarabilmesi için yüzde 7 olan oy barajının yüzde 5'e düşürüldüğü seçimleri, yerli ve yabancı 31 gözlemcinin izlediği belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler