AKP'ye "cinsel istismar" suçlaması

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, cinsel istismar suçlarının AKP döneminde arttığını belirterek "Muhafazakar demokrat olduğunu söyleyen hükümet kamuoyunda deli olarak adlandırdığımız insanlara cinsel istismarı suç olmaktan çıkarmıştır" dedi.

Yayınlanma: 03.11.2008 - 13:12
Abone Ol google-news

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, İzmir Milletvekili Şenol Bal’la birlikte Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, kendisine “Muhafazakar demokrat” diyen AKP hükümeti döneminde çocuklara karşı cinsel istismar suçlarında artış olduğunu belirtti.

2006 yılında 20 bini aşkın mağdur olduğunu ifade eden Vural “Bugün geldiğimiz nokta, toplumun sahip olduğu milli ve manevi değerlerin aşındırılmış olmasının getirdiği sonuçlardır aslında. Türk milletinin sahip olduğu bütün milli ve manevi değerleri, inanç hortumculuğu ekseninde tartışmaya açan bir siyasal zihniyet bu değerlerin korunması konusunda önemli bir zafiyet oluşturdu. MHP olarak bu hassasiyetleri TBMM'de beraber ve birlikte dile getirmeye davet ediyoruz. MHP bu konuda tavrını koyacaktır. Bu toplumsal tepkiyi hep beraber ortaya koymamız gerekmektedir.“ diye konuştu. AKP’nin yeni TCK’da, reşit olmayanlarla ilgili cinsel suçların cezasını 3 yıldan 2 yıla indirdiğini ve şikayete tabi hale getirdiğini belirten Vural, “Bu muhafazakar demokrat olduğunu söyleyen hükümet, kamuoyunda deli olarak adlandırdığımız insanlara cinsel istismarı suç olmaktan çıkarmıştır. Bugün geldiğimiz noktada yeni TCK ile muhafazakarlık anlayışı budur.” dedi.

 

MHP kanun teklifi hazırlıyor

Basın toplantısında MHP İzmir Milletvekili Şenol Bal da Türkiye’de cinsel taciz, cinsel saldırı ve çocuk istismarının son derece yaygın ve ciddi bir sorun olduğunu belirterek “tüm yasal değişikliklere rağmen cinsel dokunulmazlık konusunda işlenen suçların giderek artması ve faillerin eğitimli-eğitimsiz farkı olmadan bu suçu işlemeleri, bu durumun sosyal bir yara halini aldığını göstermektedir” dedi.

Son günlerde herkesin nefretini kazanan bir olay yaşandığını belirten Bal, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu’nun Hüseyin Üzmez davasında Adli Tıp Raporu’na itiraz etmesini takdirle karşıladıklarını kaydetti.

AKP ve CHP’nin kadın milletvekillerinin cinsel istismar suçlarının cezasının artırılmasına yönelin kanun tekliflerini yetersiz bulmakla birlikte destekleyeceklerini ifade eden Bal, MHP olarak hazırladıkları kanun teklifini Meclis Başkanlığı’na sunacaklarını bildirdi.

 

"Görüntülerin Türkiye aleyhine kullanılması doğru değil"

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, İngiliz Düşes Sarah Ferguson’un Saray Yetiştirme Yurdu’nda çektiği görüntülerle ilgili bir soruya “Nasıl girmiş oraya, neden girmiş, ne zaman girmiş? Bu konuda gerçekten çok sağlıklı idari bir yapılanmaya ihtiyacımız olduğu açık. ITN'ye Ferguson’a ihtiyaç olmadan neler olup bittiğini Türk basını ortaya koydu. Bunu Türkiye'ye hasmane bir tutum olarak yabancılarla paylaşmak ayıptır. Bizim basınımız hassas değilmiş gibi sanki. Mücadele hepimizin mücadelesidir. Türkiye'nin aleyhine malzeme olarak kullanılmasını doğru bulmuyorum. Türkiye zaten bunlarla mücadele ediyor.” karşılığını verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon