Güney Kıbrıs mızıkçı bir çocuk gibi

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ni memnun etmek mümküm değil. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin, İlerleme Raporu’nda Türkiye’nin Kıbrıs konusunda sert eleştirilmemesine kızarak Kıbrıs sorununa ilişkin dosyanın, Avrupa Komisyonu’nun genişlemeden sorumlu Üyesi Olli Rehn’den alınmasını talep ettiği bildirildi.

Yayınlanma: 03.11.2008 - 15:13
Abone Ol google-news

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Avrupa Komisyonu’nun genişleme politikalarını yürüten Üyesi Olli Rehn’den alınmasını talep ettiği bildirildi.

ABHaber’e göre, Rum Yönetimi ile Avrupa Komisyonu üyesi Olli Rehn ve Komisyon bürokratları ile Türkiye yüzünden gerilim yaşanıyor. Avrupa Komisyonunca hazırlanan ve 5 Kasım’da resmen açıklanacak olan 2008 İlerleme Raporu’nun Kıbrıs ile ilgili bölümü, Rumları kızdırdı.

Rum Yönetimi, raporda Kıbrıs konusunda Türkiye'ye karşı sert ifadeler içermeyen bir tarz seçmesine tepki gösteriyor. Raporda Kıbrıs sorunu konusunda durum tespitinin yapıldığını Ankara'ya karşı kritik bir dil kullanılmadığını savunan Rumlar, Komisyon'u topa tutuyorlar. Öte yandan, Rum Yönetimi “Kıbrıs”ın (Rum Kesimi) AB üyesi olduğuna dikkat çekerek Kıbrıs sorununun genişleme politikalarını yürüten Olli Rehn ve bürokratlarından alınıp Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Durao Barroso'ya verilmesini talep ediyor.

Taslak raporda, Rumların baskısı yüzünden son anda Kıbrıs sorunuyla ilgili bazı eklemelerin yapılma ihtimali olduğunu belirten Komisyon kaynakları, Rumların, raporun daha da sertleştirilmesi için büyük bir çaba içinde olduklarını ifade ettiler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon