"Guti'nin halefi Mesut Özil"

İspanyol basını, Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanda Ajax'ı 4-0 yenen Real Madrid'de ilk golün asistini veren ve son golde penaltıyı yaptırtan Mesut Özil'i sahanın en iyilerinden biri olarak seçerken, "Guti'nin halefi belli oldu: Mesut Özil" diye yazdılar.

Yayınlanma: 24.11.2010 - 11:24
Abone Ol google-news

Marca gazetesi, "Özil aslında her zamanki gibi, ama Benzema'ya verdiği topuk pası Real Madrid'in tarihindeki seçilmiş pozisyonlar arasına girdi" yorumunu yaptı. Mesut Özil'in Benzema'ya attırdığı gol, Real Madrid'in geçtiğimiz sezon, 10 Ocak'ta, deplasmanda Deportivo'ya karşı oynadığı maçta Guti'nin verdiği topuk pasıyla gelen gole benzetilirken, "Özil'in oyun stiliyle Guti'ye benzediği" savunuldu.

Bu sezon Beşiktaş'a gelen Guti, 14 yıl formasını giydiği Real Madrid'de futboluyla sevilen biri olmuştu. ABC gazetesi de "Özil, iyi bir Benzema'yı canlandırdı" ifadesini başlığına çıkartarak, Özil ve Benzema ikilisinin sahadaki hareketlerinin "mükemmel bir göz seyri" verdiğini vurguladı.

El Mundo gazetesi ise "Özilli Real Madrid, somut bir tabloyu yorumlamak gibi bir şey. Her zaman ressamın gördüğünü göremiyorsunuz. Özil, fiziği güçlü bir futbolcu, ama onu farklı kılan tekniği. Aynı zamanda melankolik bir karakteri var ve bu da sahaya çok iyi şekilde yansıyor, beklenmedik bir anda yeteneği fışkırıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Yapılan yorumlarda ayrıca, Türk kökenli Alman futbolcu Mesut Özil'in, Real Madrid'deki ilk sezonunda iyi bir performans ortaya koyduğu ve Barcelona maçında eğer süratini de ortaya koyarsa önemli bir faktör olabileceği belirtildi. Real Madrid'de sakatlıktan çıkan Kaka'nın forma savaşının ve verilecek teknik kararlarının ise Özil'in performansından dolayı çok zor olacağı ileri sürüldü.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler