TRT çalışanları ayakta

TRT'de son iki haftada 33 kişinin çeşitli bölgelere sürgün edilmesi çalışanları ayağa kaldırdı.

Yayınlanma: 24.11.2010 - 11:13
Abone Ol google-news

TRT'de son iki haftada 33 kişinin çeşitli bölgelere sürgün edilmesi çalışanları ayağa kaldırdı. Kurumun Ankara’daki Genel Müdürlüğü’nün yanı sıra İstanbul ve İzmir bölge müdürlüklerinde de eylem kararı alan KESK’e bağlı Haber-Sen, İbrahim Şahin yönetimini protesto etti.

TRT Genel Müdürlüğü’nün Ankara Or-An semtindeki yerleşkesinde toplanan sendika üyeleri, “Yaşasın Özgür, Demokratik TRT mücadelemiz”, “Katıl, diren, mücadele et”,  “İnadına KESK, İnadına Haber-Sen”, “Gün gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecek”, “İnadına emekli olmayacağız, baskılara boyun eğmeyeceğiz” slonganları attı.

“AKP elini TRT'den çek”, “Gerici, yandaş, rantçı TRT yönetiminden hesap soracağız”, “Sürgünler bizi yıldıramaz” yazılı pankartlar taşıyan sendika üyeleri alkışlarla İbrahim Şahin yönetimini protesto etti. Burada açıklama yapan Haber-Sen Genel Başkanı Ali Yılbaşı, TRT yönetiminin siyasi kadrolaşmayı hiç olmadığı kadar hızlandırdığını söyledi.

Yılbaşı, TRT'de asli ve sürekli yayın hizmetlerinin yasalara aykırı şekilde taşeron şirketlere devredildiğini özellikle tarafsız olması gereken TRT'nin tek bir görüşün ve sesin kanalı haline geldiğini belirtti. TRT çalışanı 33 kişinin rızası dışında görev yerlerinin değiştirildiğini ifade eden Yılbaşı, “TRT yönetimine sesleniyoruz, sürgünleri durdurun. Haklı bir gerekçeye dayanmadan işten çıkarılan bu arkadaşlarımızın mağduriyetine son verilmesini talep ediyoruz” diye konuştu.
 

‘TRT hükümetin borazanı değildir’

Eyleme destek veren KESK Genel Başkanı Sami Evren ise TRT’nin sürgün politikalarını protesto ettiklerini belirterek, “TRT herhangi bir siyasi iktidarın, hükümetin sesi ve borazanı değildir” diye konuştu. TRT’nin kamu yayıncılığını esas almak durumunda olduğunu ifade eden Evren, şöyle devam etti: “TRT hiçbir siyasi iktidarın sesi olamaz. TRT halkın sesi olmak durumundadır. Kamu yayıncılığı yapmak durumundadır. Buradaki deneyimli birikimli arkadaşlarımızın sürgün edilmesi kabul edilemez. Buradan Sayın Bülent Arınç’a sesleniyorum, televizyonlarda sözde demokratça konuşmalar yapıyorsunuz, bu olup bitene sessiz mi kalacaksınız? Bu olup bitenin arka planında acaba siz var mısınız? Sizin bilginiz dışında mı yapılıyor yoksa TRT Genel Müdürü kendi kişisel tasarrufunu mu uyguluyor? Yoksa siyasi iktidarın bütün kamusal alanlarda yürüttüğü bir politika haline mi gelmiştir?”

‘Kurum kendi elemanlarını yakıyor’

Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı Ahmet Abakay da yaptığı açıklamada TRT’nin iktidarın yan kuruluşu haline geldiğini vurguladı. TRT’de son 8 yıldır yetişmiş elemanların sürüldüğünü ve pasif görevlere getirildiğini anlatan Abakay, “Bir kurum kendi elemanlarını yakıyor, yıkıyor” diye konuştu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon