Sanal kitap fuarı başladı

Türkiye'de internet üzerinden online kitap satışı yapan ''www.idefix.com''un düzenlediği ''8. Sanal Kitap Fuarı'' başladı.

Yayınlanma: 24.11.2010 - 15:39
Abone Ol google-news

İdefix Genel Direktörü Murat Bahadır, yaptığı yazılı açıklamada, internet üzerinden sanal olarak gerçekleştirilen fuara bu yıl 3 milyonun üzerinde ziyaretçinin katılmasının beklendiğini belirtti.

Yazarlardan imzalı kitaplar, ekstra indirimli özel setler gibi sürprizleri de içeren fuar kapsamında bu yıl da bilgi yarışmasının düzenleneceğini ifade eden Bahadır, şunları kaydetti:

''Fuar, bu yıl Yapı Kredi, Can, İletişim, Everest, Kabalcı, Ayrıntı, İş Bankası, Oğlak, NTV, Sel, İnkılap gibi Türkiye'nin en büyük yayınevlerinin de içinde bulunduğu 470 yayınevini okuyucuyla buluşturacak. Fuarda, kitapseverlere bir ay boyunca avantajlı kitap alışverişi olanağı sunulacak. Okuyucular, indirimlerin yanı sıra taksitli alışveriş olanağından da yararlanabilecek. Okurlar, tematik hazırlanan özel setler bölümünde, ekstra yüzde 85 indirimli kitapları bulabilecek. Fuarda satılacak kitapları imzalayan yazarlar arasında Can Dündar, Ayşe Kulin, Ahmet Ümit, Ara Güler, Aydın Boysan, İskender Pala, Buket Uzuner, Erol Mütercimler, Selim İleri de yer alacak.

Sanal Kitap Fuarı'nın müdavimlerinin yarattığı ödüllü bilgi yarışması ise neredeyse bir fenomen haline geldi. 42 sorudan oluşan ve 21 gün sürecek yarışma, tam bir edebiyat sınavı aslında. Türk ve dünya edebiyatına ait farklı romanlardan rastgele seçilmiş pasajlarını okuyup, hangi kitaba ait olduğunu bulmaya dayalı yarışma, sıkı takipçileriyle biliniyor.''

Bilgi yarışmasının bu yılki ödülünün içerisinde İdefix'in çok yakında okuyucularla buluşturmayı planladığı ''İdefix Kitaplık Uygulaması''nın da bulunacağı bir iPad olduğunu belirten Bahadır, yarışmayı kazananlara ayrıca e-kitap okuma cihazı ve hediye çeki verileceğini kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler