AB'nin yeni ABD ile ilişkileri ne olacak?

Avrupa Birliği dışişleri bakanları, Marsilya'da düzenlenen gayri resmi toplantıda, ABD'deki yeni yönetimle yapılacak işbirliğini görüştü. AB dönem başkanı Fransa'nın Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner toplantı sonrasında, "AB'nin, ABD ile yeni 'transtlantik işbirliği' hazırlığı içinde olduğunu" söyledi.

Yayınlanma: 03.11.2008 - 17:25
Abone Ol google-news

Avrupa Birliği dışişleri bakanları, Marsilya'da düzenlenen gayri resmi toplantıda, biraraya gelerek, ABD'deki yeni yönetimle yapılacak işbirliğini görüştüler. Toplantı sonucunda basın toplantısı düzenleyen AB dönem başkanı Fransa'nın Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner, "Dünyadaki mali krizin, AB ve ABD arasındaki yakın işbirliğinin önemini ve gerekliliğini her zamankinden daha fazla ortaya koyduğunu" belirtti. Fransız bakan, dünyanın sorunlu bölgeleri arasında yer alan Ortadoğu, İran, Irak, Afganistan'da AB ve ABD arasındaki işbirliğinin güçlenerek gelişmesinin önemini vurguladı.

Hazırlanan yeni belge üzerinde AB'li bakanlar arasında uzlaşma sağlandığını kaydeden Kouchner, bu belgenin içeriğinin daha sonra kamuoyuna açıklanacağını söyledi.

ABD ve AB arasındaki işbirliğinin ortak hedeflerinin belirlenmesinin önemini vurgulayan Fransa'nın Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner, işbirliği belgesinin 5 temel ekseni bulunacağını sözlerine ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler