Kenya, Obama'nın zaferine hazır

Afrika kökenli bir Amerikalının ABD'de başkan seçilmesi olasılığı Afrikalıları da heyecanlandırıyor. Demokrat Parti başkan adayı Barack Obama'nın babasının ülkesi Kenya'da çeşitli kentlerde halk kutlamalara hazırlanıyor.

Yayınlanma: 03.11.2008 - 17:40
Abone Ol google-news

ABD'nin Demokrat Parti başkan adayı Barack Obama'nın baba tarafından ailesinin toprakları olan Kogelo'da halk Obama'nın başkan seçilmesine kesin gözüyle bakıyor. Şehir şimdiden medya mensuplarının akınına uğramış durumda. Polis, kurduğu barikatlarla kalabalıkların, ailenin evine yaklaşmasına izin vermiyor.

Obama'nın üvey kardeşi Malik Obama, "Herkes aşırı mutlu ve heyecanlı. Kutlamalar için seçim sonucunu bekliyorlar" dedi.

Nairobi Üniversitesi öğretim üyelerinden sosyolog Ken Ouko ise Afrikalıların Obama ile ilgili beklentilerinin bazı açılardan sakıncalarına dikkati çekti. Obama'nın, Afrikalıların yaşamlarında bir değişime yol açabileceği yönündeki beklentilerin hüsranla sonuçlanabileceğine işaret eden Ouko, "Afrikalılar, Obama iktidara gelirse bunun kendileri açısından olumlu sonuçlar doğuracağını düşünüyor. Oysa onun önem vermesi gereken bir ülkesi var. ABD kendi sorunlarına sahip bir ülke ve Obama da kendi ülkesinin sorunlarıyla ilgilenmek zorunda" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler