CHP binasındaki eylem sürüyor

Sendikalı oldukları gerekçesiyle işten atıldıklarını iddia eden Akdeniz Çivi Fabrikası işçilerinin CHP Mersin il Binası'ndaki eylemleri sürüyor. Birleşik Metal-İş Anadolu Şube Başkanı Seyfettin Gülengün, eylemin siyasi bir eylem olmadığını ifade etti.

Yayınlanma: 25.11.2010 - 07:47
Abone Ol google-news

Yaklaşık bir ay önce çivi üretimi yapan bir fabrikada, sendikalı olmak istedikleri için işlerine son verildiğini öne süren işçilerden oluştuğu belirtilen yaklaşık 50 kişi, sabah saatlerinde Bahçe Mahallesi'ndeki 3 katlı bir binanın 2. ve 3. katlarında bulunan CHP İl Başkanlığına girerek işgal etti.

İşçiler, son kattaki pencerelerden zaman zaman pankart açıp slogan atarken, binanın çevresinde çok sayıda polis ve 112 Acil Servis ekibi de hazır bekletiliyor. Ayrıca sokağın yakınlarına gelen bazı sivil toplum örgütü temsilcileri ve yurttaşlar da işçilere destek veriyor.

3. kattaki CHP İl Başkanlığında eylemcilerden başka kimsenin olmadığı belirtiliyor.
 

Çamaşır ipini makara haline getirdiler

Binaya girerken yanlarında getirdikleri belirtilen gıda maddeleriyle ihtiyaçlarını karşılayan işçiler, akşam saatlerinde farklı bir yöntem denedi.

Parti binasına yaklaşık 30 metre uzaklıkta bulunan bir binadan sendika temsilcilerinin kendilerine çamaşır ipi yardımıyla yiyecek içecek göndermesi kameralara yansıdı. Çamaşır ipini makara şeklinde kullanan işçiler, kendileri için hazırlanan gıda maddelerini poşetlerle çekti.

Pencereden gazetecilere açıklama yapan işçiler, poşetlerin içerisinde sadece gıda maddesinin bulunduğunu belirtirken, ''Poşetlerde ekmek arası peynir var'' diye seslendiler. Binalar arasında ''yolculuk '' yapan 6 poşetten ikisinin içerisinde kola olduğu görüldü.

 

"Her an herşey olabilir"

Birleşik Metal-İş Sendikası Anadolu Şube Başkanı Seyfettin Gülengül, parti binası önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, işçilerle baş başa görüşmek istediğini bildirdi. Gülengül, işçilerin kendisine kapıyı açabilmesi için polislerin olmaması gerektiğini, bu durumla ilgili de emniyet güçleriyle görüştüğünü söyledi.

30 işçinin işbaşı yaptırılabileceğinin kendilerine iletildiğini belirten Gülengül, şöyle konuştu:
''Bunun dışında hiç bir şey yapamayacaklarını söylüyorlar. Ayrıca müdahale edilebilecek gibi bir izlenim yaratıyorlar. O nedenle her an her şeyin olabileceğini düşünüyorum. Ama biz böyle bir teklifi kabul edemeyiz. Ayrıca bu kadar eylem yapan insanlara, biz nasıl 30'unuz işbaşı yapacak, gelin eylemi bitirin diyelim? Böyle bir söylemi kimse bizden beklemesin.''

Gülengül, işçilerin parti binasının yan tarafındaki bir binadan yiyecek içecek almalarıyla ilgili bir soru üzerine, ''Şu anda arkadaşlarımızın yeme içme ihtiyaçları var. Şu anda benim bile tek içeriye giremediğim bir ortamda, ancak camdan yiyecek alabiliyorlar. Biz de o nedenle ancak bu şekilde ihtiyaçlarını karşılamaya karar verdik'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler