Türk- İtalyan Forumu Kasım'da

Türk-İtalyan Forumu'nun 5. Toplantısı, Dışişleri Bakanı Ali Babacan ve İtalya Dışişleri Bakanı Franco Frattini'nin katılımıyla 4-5 Kasım'da İtalya'nın başkenti Roma'da yapılacak. Forum çerçevesinde Dışişleri Bakanı Babacan ile İtalya Dışişleri Bakanı Frattini arasında ikili görüşme yapılacağı da bildirildi.

Yayınlanma: 03.11.2008 - 17:50
Abone Ol google-news

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi, İtalyan Jeopolitik Düşünce Dergisi Limes ve İtalyan UniCredit Bankası'nın işbirliğiyle 2004 yılından bu yana dönüşümlü olarak Türkiye ve İtalya'da düzenlenen Türk-İtalyan Forum toplantılarının geleneksel bir nitelik kazandığı belirtildi.

Forum toplantıları vesilesiyle siyasi liderler, diplomatlar, akademisyenler, basın mensupları, sivil toplum temsilcileri ve diğer düşünce önderlerinin bir araya geldiği, iki ülkeyi ilgilendiren konuları, yuvarlak masa toplantıları ve tartışma gruplarında ele aldığı, böylece iki ülkeden üst düzey katılımcılar arasında diyalog ve işbirliği anlayışıyla dostluk bağlarının güçlendirilmesinin amaçlandığı bildirildi.

Türk-İtalyan Forumu'nun bu yılki toplantısında, "Türkiye, AB ve Akdeniz: Ortak Bir Geleceğe Doğru" konusunun ele alınacağının belirtildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Ayrıca, 'Kültürel Diyalog Fırsatları' başlıklı oturumda Türkiye'nin Avrupa'da, Avrupa'nın Türkiye'de kültürel anlamda algılanmasını iyileştirmeye yönelik faaliyet projeleri hazırlanması hedeflenmektedir. Bu çerçevede de Türkiye, İtalya ve Avrupa'da karşılıklı kültür bariyerlerinin eritilmesini sağlayabilmek amacıyla, uzmanlar tarafından, ileriki forum toplantılarında ele alınmak üzere, kültürel kimlik, din, eğitim, kadının toplumdaki rolü, sanat, göç, iletişim ve basın, medeniyetler ittifakı gibi konularda çalışma grupları oluşturulması üzerinde durulacaktır."

Açıklamada, forum çerçevesinde Dışişleri Bakanı Babacan ile İtalya Dışişleri Bakanı Frattini arasında ikili görüşme yapılacağı da bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler