15. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali

Yeni bir oluşum olan tiyatro Biteatral, ilk oyunları ''Medea''nın Ankara prömiyerini, 15. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali kapsamında, 27 Kasım Cumartesi günü Akün Sahnesi'nde yapacak.

Yayınlanma: 25.11.2010 - 08:55
Abone Ol google-news

Devlet Tiyatroları'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Euripides'ten Metin Balay'ın Türkçeye çevirdiği oyunun yönetmenliğini Zurab Siharulidze yapıyor. Işık tasarımını Zurab Siharulidze'ye, dekor ve kostümü Başak Özdoğan'a, hareket düzeni Gizem Erdem'e ait oyunda, Ayşe Lebriz Berkem, Berk Yaygın, Gizem Erdem, Damla Tokel ve (müzisyen) İlkay Zeynep Aknam rol alıyor.

Euripides'in eski tragedyalar arasındaki en trajik eseri olarak anılan ''Medea''da, sevdiği adamın peşinden yurdunu, ailesini terk edip başka bir ülkeye gelmiş bir kadının, yıllar sonra kocasının kralın kızıyla evlenmek istemesine ve kral tarafından kovulmasına direnmesinin mitoslara dayalı trajik öyküsü anlatıyor. Oyunu bugüne yakınlaştıran ve güncelleştiren Tiyatro Biteatral, ''Medea'' ile 27 Kasım Cumartesi günü Akün Sahnesinde seyirciyle buluşacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler