"Konuşmak için dağa mı gelelim"

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan’a, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gezilerinde DTP’li belediyelerin çöp toplamadığını söyleyerek, “Görderdiğim paraları ne yapıyorsunuz?” diye hesap sorması TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nu birbirine soktu. Tartışmaya katılan AKP Yozgat Milletvekili Abdulkadir Akgül, Kaplan'a "Konuşmak için dağa mı gelelim" çıkışında bulundu.

Yayınlanma: 03.11.2008 - 18:42
Abone Ol google-news

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın, DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan’a; DTP’li belediyelerin çöp toplamadığını söyleyerek mecliste olay yarattı. “Çöp siyaseti yapmayın, yalan söylüyorsunuz” diyen Kaplan’a hep birlikte müdahale eden AKP milletvekilleri, Kaplan’a, “Şerefsiz, bölücü” gibi ifadelerle bağırırken, Kaplan ile AKP’li vekiller arasındaki kavga büyüyünce Komisyon toplantıya ara vermek zorunda kaldı. Tartışmayı başlatan Unakıtan salonu terk ederken, AKP’li vekiller Kaplan ile tartışmaya devam etti. CHP’liler tartışmayı sakinleştirmeye çalışırken, DSP kanadı Unakıtan’ı tahrik etmekle suçladı.

AKP Yozgat Milletvekili Abdulkadir Akgül, kavgaya dahil olarak Kaplan’a, “Senin istediğini ben de istiyorum, İmralı’dan çıksın O (Abdullah Öcalan). 30 bin kişinin hakkına tecavüz etti. Tecavüzcülerin koğuşuna konulması lazım” dedi. Eşit olmak istediklerini, ülkenin birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu ifade eden Kaplan’a, Akgül, “Sen dağdakine mesaj gönderiyorsun buradan, sen savaş suçu işliyorsun burada. Moral desteği veriyorsun” dedi.

 

"Konuşmak için dağa mı gelelim"

Kaplan bunun üzerine, Akgül’e, “Kes sesini, otur yerine, daha konuşmasını bilmiyorsun” deyince Akgül, “Konuşmak için dağa mı gelelim?” çıkışında bulundu. Kaplan, “Siz benim gibilere kurban olun ki ben sorunları buraya getiriyorum. Çoğunluğunuz var diye Meclis’te öyle, Komisyonda öyle, yok böyle. Diyarbakır, Tunceli, Van, Hakkari ders verdi, anlamadın daha nasıl anlatayım ben size?” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler