2 resital bir arada

MKM'de düzenlenen 'İstanbul Resitalleri' kapsamında BBC Young Muscian 2010 Birincisi Lara Ömeroğlu'nun resitali, 16 Aralık Perşembe akşamı saat19.00'de, piyano sanatçısı Claire-Marie Le Guay'ın resitali ise saat 21.00'de seyirciyle buluşacak.

Yayınlanma: 06.12.2010 - 09:59
Abone Ol google-news

"BBC Young Musician 2010 Birincisi" Lara Ömeroğlu, bu önemli başarısının coşkusunu İstanbullularla paylaşmak üzere İstanbul Resitalleri'nin davetlisi olarak 'özel bir resital' için Türkiye'ye geliyor. Ömeroğlu, Saint-Saens'ın 2. Piyano Konçertosu'nu seslendirecek. Lara Melda Ömeroğlu, 16 yaşında, Vasily Petrenko yönetiminde BBC Ulusal Orkestrası eşliğinde seslendirdiği Saint-Saënsın 2 Numaralı piyano konçertosundaki performansı ile 300 genç müzisyenin yarıştığı Uluslararası BBC Young Musician 2010'da birinci oldu. BBC televizyon ve radyolarından canlı yayınlanan bu üstün performansının hemen ardından aynı eseri BBC Concert Orchestra ile kaydetmek ve BBC Radio 2'de yayınlanmak üzere davet edildi. Piyano derslerine Emily Jeffrey ile 6 yaşında başlayan Lara bugün Ian Jones ile çalışıyor, eğitimine Purcell School ve Royal College of Music Junior Department'da devam ediyor.

Lara, katıldığı pek çok yarışmadan ödül ve derecelerle döndü. (2004)West London Pianoforte Festival "Entsrüman Dalında Birincilik". (2005)'Francis Hollands Fanny Davies Junior Prize. (2006)Ealing Music Festivals Woodward Trophy. (2007)'Jaques Samuels Junior Intercollegiate Piyano Yarışması Birinciliği. (2008)Purcell School Konçerto Yarışması Birinciliği (Purcell Sinfonia ile Mozart'ın Re Minör Piyano Konçertosu K.466'yı seslendirdi). (2009) Uluslararası Franz Liszt Piyano Yarışması Finalisti. Geçen sezon 2009-2010 döneminde The Friends of Purcell School bursu kazandı. Chopin Society tarafından düzenlenen Champagne and Chopin konserlerinde sergilediği başarısı üzerine Purcell School, onun eğitimine Wall Trust Scholar statüsünde devam etmesine karar verdi.

Non Worrall ve Richard Williams tarfından desteklenen Lara Ömeroğlu, London Wigmore Hall ve Steinway Hall gibi önemli salonların da aralarından bulunduğu ülke çapında yaygın performanslar sergiliyor. Genç müzisyenin yakın takviminde İstanbul Resitalleri ile birlikte Cumbria ve Devon resitalleri yer alırken 2011 performanslarını Sommets Musicaux de Gstaad ve İsviçre resitalleri takip edecek. Ayrıca 2011'de Mozart ve Grieg konçertolarını Borusan Filarmoni, Aurora Orchestra, Maidstone Symphony Orchestra and Watford Philharmonic Orchestra ile seslendirecek. Lara, sadece piyanist olarak müzisyenliğini sürdürmekle yetinmiyor , aynı zamanda başlıcaları arasında Francis Holland Orchestra, NCO, RCM, RCMJD ve Purcell Sinfonia'nın bulunduğu bir çok farklı orkestra ve kuartet'te başarılı bir violacı olarak yer almaya devam ediyor ve Royal College of Music Junior Department Symphony Orchestra ve Purcell Sinfonia viyola bölümünde baş viyolacı ünvanını paylaşıyor.
 

Claire-Marie Le Guay

16 Aralık Perşembe akşamı saat 21.00'de gerçekleşecek olan konserde Claire-Marie Le Guay, Bach, Brahms ve Liszt'in yapıtlarını seslendirecek. Kazandığı birinciliklerle, başarılı albümleriyle, Asya'dan Amerika'ya uzanan konserleriyle, adına besteler yapılan Fransız virtüöz Claire-Marie Le Guay, bugün dünya klasik müzik camiasının 1. liginde oynuyor. 2000 yılında Daniel Barenboim tarafından Chicago Orkestrası ile Carnegie Hall ve Chicago Symphony Center konserleri için bizzat davet edilmesiyle dikkatleri üzerine çeken Claire-Marie Le Guay, son derecede başarılı albüm kayıtlarının yanısıra Avrupa, Asya ve Amerika gibi dünyanın dört bir yanında dolup taşan konserleri ile günümüz klasik müzik dünyasının en büyük solistlerden biri...

Maria Canals International Competition Barcelona ve ARD Competition Munich gibi uluslararası büyük yarışmalarda birincilikler kazanan sanatçının oda müziğine olan derin sevgisi onu Eric Le Sage, Augustin Dumay, Quatuor Ebène, Mandelring Quartet ve Gidon Kremer gibi ünlü isimlerle de sıkça bir araya getiriyor. Çağdaş Fransız besteci Thierry Escaich birçok yaptını Claire-Marie'ye ithaf etti. Oldukça başarılı olduğu çağdaş repertuarın gelişmesine de önem veren sanatçı, Dutilleux, Carter, Gubaidulina gibi güncel kompozitörlerin eserlerini de seslendiriyor.

Haydn yılı için 2009'da New York'un ünlü Mostly Mozart Festivali tarafından başarılı Haydn yorumları nedeniyle Lincoln Center'a davet edildi. Aynı yıl Tokyo Suntory Hall'da New Japan Philarmonic'le Clara Schumann'ın piyano konçertosunu seslendirdi. 2009-2010 sezonu boyunca Paris Théâtre de l’Athénée'nin sürekli sanatçısı oldu, çağdaş bestecilere yeni eserler sipariş edilmesine ve çağdaş repertuarın gelişmesine katkıda bulundu.

Claire-Marie Le Guay başlıcaları arasında, London Philharmonic Orchestra, New Japan Philharmonic, Orchestre Philharmonique de Monte Carlo, Bayerische Rundfunk Orchester, Orchestre de Paris, Orchestre National du Capitole de Toulouse, Orchestre Philharmonqiue du Luxembourg, Kölner Kammerorchester, Orchestre de Chambre de Lausanne, Orchestre de la Suisse Romande, Orchestre Philharmonique de Liège ve Sao Paulo State Symphony'nin de bulunduğu çok önemli orkestralar ile konserler veriyor.

Beraber konser verdiği isimler arasında Dmitri Bashkirov, Alicia de Larrocha, Claude Frank, William Grant Nabore, ve Andreas Staier yer alıyor. Salle Pleyel, Wigmore Hall, Carnegie Hall, Zurich’s Tonhalle, Geneva’s Victoria Hall, Luxembourg’s Philharmonie, the Théâtre des Champs-Elysées, the Herkulessaal, Suntory Hall, Festival de la Roque d’Anthéron, the BBC Wales Festival, the Klavier Festival Ruhr, the Montreux festival, New York’s Lincoln Center gibi önemli salon ve festivallerde sahneye çıkıyor. Claire-Marie Le Guay'ın Universal Accord etiketiyle yayınlanmış onbeş albümü bulunuyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler