Aile zoruyla tecavüz

Sıvas'ta, zorla evlendirilmek istenen ve şiddet gören 16 yaşındaki N.D., polise giderek ailesi hakkında şikayetçi oldu. Genç kızı cinsel ilişkiye zorladıkları öne sürülen baba Yücel D., anne Dursaliye D., hala Selver S. ile tecavüz ettiği doktor raporuyla ortaya çıkan nişanlısı Yaşar Y. tutuklanarak cezaevine gönderilirken; mağdur genç kız, Sıvas Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Yetiştirme Yurdu'na yerleştirilerek koruma altına alındı.

Yayınlanma: 03.11.2008 - 19:28
Abone Ol google-news

Sıvas'ın Suşehri ilçesinde ailesiyle yaşayan N.D.(16), iki ay önce görücü usulüyle Yaşar Y. (32) ile nişanlandı. Ancak N.D., bir süre sonra ailesine Yaşar Y. ile evlenmeyi istemediğini söyledi. Bunun üzerine, genç kızın annesi Dursaliye D., babası Yücel D. ve halası Selver S., N.D.'yi ikna etmek istedi. İddiaya göre; sonuç alamayan aile, N.D.'nin nişanlısı Yaşar Y.'yi evlerine çağırarak, kızlarıyla birlikte bir odaya kapattı. Aile, düğünün yapılabilmesi için gencin, kızlarıyla zorla ilişkiye girmesine izin verdi. Direnen N.D. tüm çabalarına karşın nişanlısının tecavüzünden kurtulamadı. Buna rağmen evliliği istemeyen N.D. ailesinin şiddetiyle karşılaştı. Dövülen genç kız, merkez polis karakoluna giderek ailesinden şikayetçi oldu.

Şikayet üzerine, baba Yücel D., anne Dursaliye D., halası Selver S., nişanlısı Yaşar Y. ve nişanlısının annesi Mintina Y. gözaltına alındı. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan Yücel D., Dursaliye D., Selver S. ve Yaşar Y. "küçük çocuğa cinsel istismara sebep olmak, evlenmek amacıyla çocukları cinsel beraberliğe zorlamak ve tecavüz" suçlarından tutuklandı, Mintina Y. ise serbest bırakıldı.

Mağdur genç kız ise Sivas Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Yetiştirme Yurdu'na yerleştirilerek koruma altına alındı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler