CHP, Başbakan ve eşine verilen hediyeleri soruyor

Suudi Arabistan Kralı'nın, Türkiye'ye ziyareti sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan'a verilen hediyeler için Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Resmi ziyaret sırasında yapılan mutat hediye teatileri bağlamında yerleşik usul ve kuralların dışına çıkan bir husus olmamıştır" dedi.

Yayınlanma: 25.11.2010 - 12:02
Abone Ol google-news

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, Suudi Arabistan Kralı'nın, Türkiye'ye ziyareti sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan'a verilen hediyelerin peşine düştü. Konu ile ilgili daha önce iki soru önergesi veren Anadol'a, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'ndan şu yanıt geldi:

"Devlet ve hükümet başkanlarının yabancı ülkeleri ziyaretleri sırasına muhatapları ile hediye teatisinde bulunmaları bütün dünyada kabul gören bir protokol kuralıdır. Ülkemizi ziyaret eden yabancı devlet adamlarından alınan hediyeler, mütekabiliyet, protokol ve nezaket kuralları çerçevesinde kabul edilmekte ve kayıtları titizlikle tutulmaktadır."

Anadol üçüncü kez sordu

Dışişleri Bakanı'nın yanıtını tatmin edici bulmayan Anadol, TBMM Başkanlığı'na, aynı konuyla ilişkin üçüncü soru önergesini verdi. Anadol, Dışişleri Bakanı'na şu soruları sordu:

"Suudi Arabistan Kralı, Türkiye ziyareti sırasında Başbakan'a ve eşine verdiği ve soru önergeme verdiğiniz cevapta, 'kayıtlarının titizlikle tutulmakta olduğunu' belirttiğiniz hediyeler, markası da belirtilecek şekilde nelerdir?
'Kayıtları titizlikle tutulan' bu hediyelerden her birinin rayiç değeri nedir?
Suudi Arabistan Kralı'nın ziyareti sırasında Başbakan'a ve eşine verdiği hediyeler 'devlet sırrı' niteliğinde midir?
Eğer değilse daha önceki 2 önergeme verilen yanıtlarda neden hediyelerin içeriğiyle ilgili açıklama yapılmaktan kaçınılmış ve sorularım geçiştirilmiştir?"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler