Kaddafi: Dünyadaki denge bozuldu

Libya lideri Muammer Kaddafi, "ilerici güçlere" Amerikan hegemonyasına karşı birleşmeleri çağrısında bulundu. Kaddafi "Dünyadaki denge bozuldu ve dünya tek kutuplu hale getirildi. Bugün yeryüzünde kuvvet kanunu hükmünü icra ediyor, kanun kuvveti değil..." dedi.

Yayınlanma: 03.11.2008 - 20:02
Abone Ol google-news

Belarus'u ziyaret eden Libya lideri Muammer Kaddafi, Minsk'te ABD'nin "Avrupa'nın son diktatörü" nazarıyla baktığı Aleksandır Lukaşenko ile bir araya geldi. Kaddafi, "Bütün ilerici güçler, BM'ninkiler de dahil olmak üzere dünyadaki hataları düzeltmek için bir araya gelmeli" dedi.

Kaddafi, "Bütün halkları ihlallere hoşgörüyle bakmamaya çağırıyoruz. Bu ilke uğruna burada bir araya geliyor, işbirliği yapıyoruz..." diye konuştu.

Amerikan hegemonyasını diplomatik dille anlatmak için kullanılan tek kutupluluğu kınayan Libya lideri, şunları kaydetti:
"Dünyadaki denge bozuldu ve dünya tek kutuplu hale getirildi. Bugün yeryüzünde kuvvet kanunu hükmünü icra ediyor, kanun kuvveti değil..."

Kaddafi'ye "kardeşim" diye hitap eden Lukaşenko da, iki ülkenin dünya sorunları hakkında "ortak görüşlere" sahip olduğunu söyledi ve dünyanın çok kutuplu olmasını arzu ettiklerini belirtti. Kaddafi, yarın Belarus'tan Ukrayna'ya geçecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler