Palin'den bir gaf daha

Obama'nın Güney ile Kuzey Kore krizindeki politikalarını eleştiren Sarah Palin yine bir gafa imza attı.

Yayınlanma: 25.11.2010 - 14:08
Abone Ol google-news

Barack Obama'nın ABD başkanı olduğu seçimlerde Cumhuriyetçi Parti'nin başkan yardımcısı adayı olan politikacı Sarah Palin özellikle dış politika üzerine gaflarıyla ünlü. Son olarak Güney ile Kuzey Kore krizinde Obama'yı eleştiren Palin, "Müttefiğimiz Kuzey Kore'nin yanında yer almalıyız" dedi.

Hürriyet'in haberine göre, ABD'de 2008'deki seçimlerde Cumhuriyetçi Parti'nin başkan yardımcısı adayı Sarah Palin, "Alaska'dan baktığında Rusya'yı görüyorum" diyerek hem gaf yapmış hem de komedyenler tarafından alay konusu olmuştu. Şu anda ABD'de hızla yükselen aşırı muhafazakar Çay Partisi'nin önde gelen liderlerinden olan Palin bir radyo programında Güney ile Kuzey Kore arasındaki krizi değerlendirdi. Sarah Palin, Obama'nın Kore politikasını eleştirdikten sonra şunları söyledi: "Tabii ki müteffikimiz olan Kuzey Kore'nin yanında yer almalıyız. Zaten imzalanan anlaşmalara göre bunu yapmak zorundayız" dedi.

Konuşmasını sürdürürken stüdyodan birisi 'Güney Kore' diyerek Palin'in sözlerini düzeltti. Sarah Palin hiç bozuntuya vermeden konuşmasına devam etti: "Evet, ayrıca akli selimle düşündüğümüz zaman da müteffikimiz Güney Kore'nin yanında yer almamız gerektiği ortaya çıkıyor."

ABD savaş gemisi gönderdi

Kuzey Kore'nin Sarı Deniz'de Güney Kore adasını top ateşine tutmasının ardından ABD Başkanı Barack Obama, Kuzey Kore'yi sert bir şekilde uyarmış ve bölgeye bir savaş gemisi gönderme kararı almıştı. Güney Kore'ye ulaşmak için yola çıkan ABD savaş gemisinde 75 tane savaş uçağı ve 6 bin asker bulunuyor. İki ülke Sarı Deniz'de 28 Kasım pazar günü ortak bir tatbikat yapma kararı aldı.

Kuzey Kore'nin tartışmalı deniz sınırı yakınındaki bir adaya önceki gün düzenlediği topçu saldırısında 2'si sivil, 4 Güney Koreli ölmüştü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler