Kriz YAŞ'a da yansıyacak

Yargının 'terfi etmeliler' kararına karşın görevden alınan üç generalin dosyasının 30 Kasım'da toplanacak Yüksek Askeri Şûra'da da gündeme gelmesi bekleniyor.

Yayınlanma: 26.11.2010 - 08:30
Abone Ol google-news

Balyoz sanıkları arasında yer alan ve Askeri Yüksek İdare Mahkemesi’nin (AYİM) “Terfi ettirilmeliler” yönündeki kararına karşın açığa alınan 3 generalin durumunun 30 Kasım’da toplanacak Yüksek Askeri Şûra’da (YAŞ) ele alınması bekleniyor. Toplantıda gündeme gelecek bir diğer önemli konu ise Milli Güvenlik Siyaset Belgesi’nin iç tehdit bölümünden “irticai faaliyetlerin” çıkarılması sonrasında, bu gerekçe ile TSK’den ihraç olup olmayacağı.

Ay sonunda toplanacak YAŞ’ta üç generalin durumunun masaya yatırılacağı dile getiriliyor. AYİM ile hükümetin aldığı farklı uygulama kararları nedeniyle pingpong topu gibi bir göreve başlayan bir açığa alınan generallerin durumu ile ilgili olarak YAŞ’ta mutabakat sağlanması bekleniyor. YAŞ’ın bir diğer önemli gündem maddesi ise güncellenen Milli Güvenlik Siyaset Belgesi sonrasında irticai faaliyetlerin iç tehdit değerlendirmesinden çıkmış olması. Bu durumun, TSK içinde irticai faaliyette bulunan personel ile ilgili tasarrufları etkileyip etkilemeyeceği de Ankara’da dikkatle izleniyor.

Balyoz duruşması 16 Aralık’ta

Üç generalin kariyeri ile ilgili önemli gelişmeler yaşanmasına neden olan Balyoz Darbe Planı Davası ise 16 Aralık’ta başlayacak. Hükümetin üç generali açığa almasının 16 Aralık’ta başlayacak dava için “işaret fişeği” olduğu konusunda da yorumlar yapılıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler