CHP'den Venedik Komisyonu'na sitem

Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in, Avrupa Birliği Venedik Komisyonu'ndan Anayasa değişikliğine uyum amacıyla hazırlanan HSYK Kanun Tasarısı ile ilgili görüş istemesi üzerine Komisyon, TBMM'de bugün siyasi partileri gezdi.

Yayınlanma: 26.11.2010 - 10:30
Abone Ol google-news

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol ile İstanbul Milletvekili Birgen Keleş, TBMM'de, Avrupa Birliği Venedik Komisyonu Sekreteri Thomas Markert ve beraberindeki heyeti kabul etti. Basına kapalı olarak gerçekleşen görüşmede edinilen bilgiye göre Anadol, "HSYK Kanun Tasarısı komisyondan geçti. Geç kalmış bir görüşme. Daha önce yapılmalıydı" dedi.
 

"En büyük şikayetimiz tek yönlü temaslar"

Görüşmenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, "En büyük şikayetimiz; tek yönlü temasların çoğunluğu ve muhalefet partileri ile ilişkilerinin daha az olması. İktidarın lobi oluşturarak Türkiye'de olup bitenleri değişik bir biçimde aktarmasıdır" dedi.
 

CHP rapor hazırlayacak

Bütün çıplaklığıyla Türkiye'deki hukukun uygulanış biçimlerini anlattıklarına dikkat çeken Anadol, şöyle dedi:

"Teker teker örnekler verdik. İleri demokrasi diye dünyaya tanıtılan özellikle Avrupa'ya tanıtılan sistemin artık Montesquieu'den bu tarafa gelişen batı tipi parlamentonun olmazsa olmaz koşulu olan güçler ayrılığının bu referandumdan sonra ortadan kalktığını, Türkiye'de güçler birliğine dönüştüğünü somut örnekleriyle anlattık. CHP'nin bu konudaki görüşlerini komisyona yazılı olarak da İngilizce göndereceğiz. Onda anlaştık. İyi, olumlu; siyasetten çok hukuksal ağırlıklı bir görüşme oldu. Memnunuz."

Bir basın mensubunun, "Sayın Kılıçdaroğlu, Avrupa ziyaretinde HSYK'nın yapısı Anayasa Mahkemesi'nin yapısı konusunda endişelerini dile getirmişti" sözlerine de Anadol, "Biz de onları söyledik. Onlar daha çok dinlediler" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler