Avro ülkeleri Portekiz'i sıkıştırıyor

Avro Bölgesi ülkeleri ve Avrupa Merkez Bankasının (AMB), Portekiz'e Avrupa kurtarma fonuna finansal kurtarma başvurusunda bulunması için baskı yaptığı bildirildi.

Yayınlanma: 26.11.2010 - 11:13
Abone Ol google-news

Financial Times Deutschland gazetesi, ''Avro Bölgesi ülkelerinin çoğunun, AB'nin beşinci büyük ekonomisi İspanya'yı korumak için Yunanistan ve İrlanda'dan sonra Portekiz'in de Avrupa kurtarma fonuna finansal kurtarma başvurusunda bulunması için baskı yaptığını'' yazdı.

Gazetenin haberine göre, Almanya Maliye Bakanlığı!ndan bir yetkili, ''Portekiz fonu kullanırsa bu İspanya için iyi olacak, çünkü İspanya Portekiz'in durumundan ağır şekilde etkilenecek'' dedi.

Birçok piyasa uzmanı, Portekiz'in 750 milyar avroluk Avrupa kurtarma fonundan Yunanistan ve İrlanda'dan sonra yardım isteyecek ülke olacağını ve İspanya'nın'da aynı duruma zorlanabileceği endişeleri bulunduğu değerlendirmesi yapıyorlar.

Çoğu ABD ve İngiltere'den olmak üzere birçok ekonomist ve yorumcu, Avro Bölgesi'nin, üye ülkelerin yüksek borçları ve bütçe açığının yanı sıra Almanya ile rekabet etme gücü olmaması yüzünden dağılabileceğini savunuyorlar.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler