To Vima gazetesi artık yalnızca elektronik ortamda

Yunanistan'ın önde gelen, hükümet yanlısı ''To Vima'' gazetesinin, hafta içi basımını durdurarak, internet üzerinden yayımlanma kararı aldığı bildirildi.

Yayınlanma: 26.11.2010 - 14:00
Abone Ol google-news

Tirajı günde yaklaşık 8 bin olan To Vima, bugünkü ve hafta içi kağıda basılan son sayısında, dün gazeteyi yaklaşık 90 bin kişinin okuduğunu ancak bunlardan sadece 8 bininin basılı gazeteyi satın aldığını yazdı. Okuyuculardan 82 bininin elektronik yayını tercih ettiğini belirten gazete, ''başka bir ifadeyle gelişmiş ülkelerde yıllar önce olanın Yunanistan'da da olduğu'' değerlendirmesine yer verdi.

To Vima, elektronik gazeteyi tercih eden okuyucularının kararını kabul ettiğini ve baskıya son verdiğini bildirdi. Gazete, sadece Pazar günleri kağıt baskıyı sürdüreceğini de belirtti. Diğer yandan, To Vima'nın bu kararının ''ülkedeki mali krizin medyayı da etkilemiş olmasına'' örnek teşkil ettiği yorumunu gündeme getiren basın-yayın organları, bu kararın çok sayıda çalışanın işsiz kalmasına yol açabileceğini kaydettiler. Haberlerde, sözkonusu gelişme sonrasında, Yunanistan Günlük Gazeteciler Derneği'nin (ESİEA) 30 Kasım'da genel greve gidilmesinin planlandığını açıkladığı kaydedildi.

Yunanistan'da geçen 2 Kasım'da da Atina'da yayımlanan ''Apoyevmatini'' gazetesi kapanmıştı. Gazetenin sahibi Kostas Sarantopulos iflas talebiyle mahkemeye başvururken, 130 çalışan da işsiz kalmıştı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler