Osman Can'dan açıklama yok

Anayasa Mahkemesi'nin tartışılan eski raportörü Demokrat Yargı Başkanlığı'ndan istifa eden Osman Can'ın nerede olduğu merak konusu oldu. Can, konuya ilişkin soruları ise yanıtsız bıraktı.

Yayınlanma: 26.11.2010 - 14:17
Abone Ol google-news

Anayasa referandumunda "evet"i savunan Demokrat Yargı Derneği'nde HSYK seçimi ile başlayan kriz, Osman Can'ın istifa etmesiyle sona ermişti. Anayasa değişikliği referandumunda yaptığı açıklamlarlar dikkatleri üzerine çeken, Anayasa Mahkemesi'ndeki görevinden ayrılan ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı'nda öğretim üyesi olduğu ifade edilen Osman Can, konuya ilişkin soruları ise yanıtsız bıraktı.
 

Önergeye de konu oldu

Öte yandan, CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Meclis'e verdiğe soru önergesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "Osman Can, Anayasa Mahkemesi'ndeki görevinden ayrılmış mıdır? Eğer ayrıldı ise bu görevinden ayrılma tarihi nedir? Adı geçen başka bir kamu kurumuna atanmış mıdır? Eğer atanmış ise hangi tarihte hangi kadroya ataması yapılmıştır? Atamasını hangi makam yapmıştır?" diye sordu.

Can, konuyla ilgili olarak spekülasyondan kaçındığını ve herhangi bir açıklama yapmayacağını kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler