Kuzey Kore, füze üssü inşaat ediyor

Kuzey Kore'nin Çin sınırı yakınlarında büyük füze üssü inşa ettiği bildirildi. Güney Kore Savunma Bakanı Lee Sang-hee'nin yaptığı açıklamaya göre, yüzde 80'i tamamlanan üsden büyük füzeler ve uydular fırlatılabileceğini belirtti.

Yayınlanma: 04.11.2008 - 08:51
Abone Ol google-news

Güney Kore Savunma Bakanı Lee Sang-hee, parlamentoda yaptığı açıklamada, Çin sınırına 50 kilometre uzaklıktaki Tongchang-ri bölgesindeki inşaatın yüzde 80'inin tamamlandığını belirterek, istihbarat değerlendirmelerine göre buradan büyük füzeler ya da uydular fırlatılabileceğini söyledi.

Güney Kore medyası da istihbarat kaynaklarına dayanarak, kıtalar arası füzelerin bile atılabileceği üste Kuzey Kore'nin uzun menzilli füzeler için motor ateşleme testi yaptığını yazdı.

Kuzey Kore, 2006 yılının temmuz ayında, doğu kıyılarındaki Taepodong üssünden 4300 kilometre menzilli bir Taepodong-2 füzesi fırlatmış, ancak füze atıldıktan birkaç saniye sonra patlamıştı.

Kuzey Kore'nin 800'ü bulan balistik füzeleri, bazılarının menzillerinin büyüklüğü nedeniyle Güney Kore, Japonya ve ABD'yi korkutuyor.

Kuzey Kore, ilk ve tek nükleer denemesini 2006 yılının ekim ayında 50 kilogramlık plütonyumu patlatarak yapmıştı. Uzmanlar, denemenin 8 atom bombasına bedel olduğunu bildirmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler