27. İstanbul Kitap Fuarı

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. ve Türkiye Yayıncılar Birliği tarafından Beylikdüzü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen ''18. İstanbul Sanat Fuarı'' kapsamında da onur ödülleri sahiplerine verildi.

Yayınlanma: 04.11.2008 - 22:38
Abone Ol google-news

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. ve Türkiye Yayıncılar Birliği tarafından Beylikdüzü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen fuar kapsamında, yazar Füruzan'ın onur yazarı seçilmesi dolayısıyla tören düzenlendi.

Törende konuşan Füruzan, okumayı çok sevdiğini, hiçbir zaman yazar olmak için okumadığını ifade ederek, arkadaş çevresinde kendisine ''Kitap kurdu'' dediklerini anlattı.

Füruzan, 1968 ve sonrasında Türkiye ve dünyada yaşanan olaylara karşı kayıtsız kalmaması gerektiğine inandığını, bu nedenle yazmaya karar verdiğini kaydetti.

27. İstanbul Kitap Fuarı'nın onur yazarı olarak seçilmesinin kendisini gururlandırdığını dile getiren Füruzan, bu ödüle layık görenlere teşekkür etti.

Konuşmasının ardından Füruzan'a plaketini TÜYAP Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal verdi.
9 Kasım Pazar gününe kadar sürecek olan ve ''1968: 40 yıl önce 40 yıl sonra'' temasıyla düzenlenen fuarda, 68 hareketinin ruhu ve bugüne yansımaları üzerine etkinlikler yapılacak, dönemin edebiyat, sinema, sanat ve kültür hayatına olan katkıları ele alınacak.

Yaklaşık 550 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılacağı fuar süresince, panel, söyleşi, konser ve imza günleri düzenlenecek, 750 yazar okurlarıyla buluşacak.

Fuarın onur yazarı Füruzan, fuar süresince çeşitli etkinliklerde okurlarıyla bir araya gelecek. Fuar kapsamında Füruzan'ın yaşamından kesitlerden oluşan ve tasarımını Sadık Karamustafa'nın yaptığı ''Füruzan Diye Bir Öykü'' sergisi de açılacak.

 

18. İstanbul Sanat Fuarı Onur Ödülleri

Öte yandan, kitap fuarı ile eşzamanlı olarak Beylikdüzü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen ''18. İstanbul Sanat Fuarı'' kapsamında da onur ödülleri sahiplerine verildi.
Her yıl plastik sanatlara farklı alanlardaki katkıları ve eserleri nedeniyle verilen ''Onur Sanatçısı Ödülü'' bu sene heykeltıraş Mehmet Aksoy'a, ''Onur Eleştirmeni Ödülü'' Güven Turan'a, ''Sanatsever Kurum Ödülü'' Beşiktaş Belediyesi'ne ve ''Koleksiyoner Onur Ödülü'' ise Hüma Kabakçı Koleksiyonu ile Nahit Kabakçı'ya verildi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler