"Beşiktaş maçına odaklanmalıyız"

Galatasaray'ın Avustralyalı yıldızı Harry Kewell, ligde lider Trabzonspor ile aralarındaki 13 puanlık farkı düşünmeden, Beşiktaş ile 28 Kasım Pazar günü yapacakları derbi maça konsantre olmaları gerektiğini söyledi.

Yayınlanma: 26.11.2010 - 19:57
Abone Ol google-news

GS TV'deki ''Son Pas'' programında soruları yanıtlayan Kewell, liderle puan farkının çok açıldığını ancak şu an hesaplamalar yapılmaması gerektiğini vurgulayarak, ''Şu an puan farkı gibi konulardan ziyade, Beşiktaş maçına odaklanmalıyız. Teknik direktörümüz, başkanımız, yöneticilerimiz ve biz futbolcular bunun bilincindeyiz. Taraftarlarımızdan tek ricam onların da bunun bilincinde olmaları. Şu anda da önceliğimiz Beşiktaş maçı. Ben maça konsantre olmuş durumdayım'' dedi.

Geçen hafta Kayserispor ile 0-0 berabere kaldıkları maçta çok iyi mücadele ettiklerini ifade eden Harry Kewell, ''Uzun bir aradan sonra ilk defa bu kadar iyi oynadığımızı gördüm. Çok iyi mücadele ettik, belki skorun hakkı bu değildi'' diye konuştu.

Kewell, takım arkadaşı Pino ile aralarında güzel bir uyum olduğunu, Kolombiyalı oyuncunun saha içinde bazı pozisyonlarda biraz durağan gözükebileceğini, ama bir anda topla süratlenebilen, adam eksiltme özelliği olan çok kaliteli bir futbolcu olduğunu söyledi.

"Baros ile aramızda tatlı bir rekabet var"

Bu sezon sakatlık nedeniyle birkaç hafta takımdan ayrı kaldığını anlatan Kewell, ''Futbolun içinde bu tip sakatlıklar var. Bu işi 16 senedir yapıyorum. Mutlaka bazı dönemlerde vücudumun dinlenmeye ihtiyacı olduğunu hissettim. Tabii ki takımla beraber olamamak beni de çok üzüyor'' dedi.

Sakatlıktan çıktıktan sonra düzenli maç yaparak performansının artacağını kaydeden Avustralyalı futbolcu, bu şekilde oynamaya devam etmesi durumunda bunun performansına yansıyacağını ifade etti.

Kewell, forvette oynamaktan büyük keyif aldığını dile getirerek, ''Benim için ileride oynamak güzel, çünkü oradayken gole en yakın isim siz oluyorsunuz. Şu an artık günümüz futbolunda tek bir pozisyonda oynamak gibi bir duruma yer olmadığını düşünüyorum. En azından 3 pozisyona ayak uydurmanız, farklı mevkilerde mücadele etmeniz gerekebiliyor. Ama forvette oynamayı seviyorum'' diye konuştu.

''Milan Baros ile aramızda hangimizin takıma daha çok puan kazandıracağına dair tatlı bir rekabet var'' diyen Kewell, şöyle devam etti:
''Baros, birkaç gol daha önümde yer aldığından şu anda daha avantajlı konumda. Aramızdaki bu tatlı rekabetin haricinde sizin attığınız golle takımınızın galip gelmesi çok güzel bir duygu, takıma üç puan kazandırmış oluyorsunuz. Ancak profesyonel bir futbolcunun attığı golün, bir takım çalışması ürünü olduğunu unutmaması gerekiyor.
Baros tam anlamıyla bir forvet. Top bana geldiğinde kafamda herhangi bir soru işareti olmadan ortayı yapıyorum, çünkü Baros'un ceza sahası içinde olacağını, oraya bir koşu yapacağını tahmin edebiliyorum. Bu da tabii ki bir kanat oyuncusu için çok büyük bir avantaj.''

Harry Kewell, Ali Sami Yen Stadı'ndaki son iki maçlarını kazanarak, bu stada galibiyetlerle veda etmek istediklerini, yeni yapılan statta oynamak için sabırsızlandığını söyledi.

Galatasaray'ın Avrupa kupalarına erken veda etmesiyle ilgili bir soru üzerine ise Kewell, ''Tabii ki üzücü bir olay. Sezona iyi bir başlangıç yapabilirdik. Çok değerli bir teknik direktör, Frank Rijkaard ile çalışıyorduk. Güzel bir uyum içinde ilerlediğimizi, iyi yerlere geldiğimizi, en azından oynadığımız futboldan zevk aldığımızı düşünüyordum. Ama tabi böyle bir yenilgiden sonra işler biraz daha tersine döndü. Ondan sonra da kupadan bu şekilde elenmiş olduk'' şeklinde konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler